G4Media.ro

Poliția gândirii: Primăria din Seattle a organizat o sesiune de pregătire doar…

Poliția gândirii: Primăria din Seattle a organizat o sesiune de pregătire doar pentru angajații albi, care viza „să le anuleze calitatea de albi”

Metropola americană Seattle, unul dintre cele mai liberale orașe din Statele Unite, a organizat luna trecută o sesiune de pregătire profesională segregată pentru angajații albi, în care aceștia au fost instruiți cum să „își anuleze calitatea de albi” și să-și afirme „complicitatea în rasism.” Intitulată Interrupting Internalized Racial Superiority and Whiteness, sesiunea de pregătire a fost susținută de Office of Civil Rights (Biroul Drepturilor Civile) pe 12 iunie. Evenimentul a fost organizat în contextul în care orașul aflat în nord-vestul Americii a fost locul de desfășurare al unora dintre cele mai violente proteste din SUA împotriva brutalitatii poliției și a nedreptăților sociale, izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd în custodia poliției din Minneapolis.

Informația despre sesiunea din Seattle a fost dezvăluită în premieră de Christopher F. Rufo, redactor la City Journal – un ziar publicat la New York de Manhattan Institute for Policy Research, o organizație conservatoare de tip think-tank  – și director al Centre for Wealth and Poverty din cadrul Discovery Institute, un grup conservator din Seattle. Jurnalistul a depus o cerere Freedom of Information, de acces la informațîi, care a fost aprobată de autorități.

Potrivit informațiilor, evenimentul organizat de Primăria din Settle ar fi durat două ore și jumătate. Unul dintre documentele distribuite anterior participanților a afirmat că „rasismul nu este vină noastră, dar noi suntem responsabili,” în timp ce altul susținea că angajații albi trebuie să renunțe „la pământ” și la „securitatea lor fizică garantată” pentru „a fi complici” la justiția rasială.

Christopher F. Rufo a postat capturi de ecran ale unui mesaj electronic difuzat de Office of Civil Rights care invita angajații la eveniment. În emailul trimis, Biroul a solicitat „angajaților municipali care se identifică ca albi să se alăture acestei sesiuni pentru a învăța, a reflecta, a ne auto-contesta și a construi abilități și relații care ne ajută să ne arătăm mai completi ca aliați și complici pentru justiția rasială.”

„Vom examina complicitatea noastră în sistemul supremației albe – modul în care o internalizăm și o consolidăm – și vom începe să cultivăm practici care să ne permită întreruperea rasismului în moduri care pot fi responsabile în fața persoanelor Black, Indigenous and People of Color (BIPOC) din cadrul comunității noastre,” s-a afirmat în mesaj.

Rufo a precizat că încercarile sale de a afla numele persoanei care a trimis acest email nu au avut succes. Numele autorului e-mailului a fost redactat, iar Primăria din Seattle „a refuzat să furnizeze numele formatorilor pentru diversitate, bugetul pentru program sau videoclipul sesiunii.”

De asemenea, nu este clar dacă ședința de pregătire a fost opțională sau obligatorie și câți angajați au luat parte la eveniment. Sesiunea a fost segregată și adresată „doar angajaților albi ai municipalitatii.”

Pentru angajații care aveau îndoieli cu privire la etnia lor, instructorii au înmânat o fișă informativă intitulată Assimilation to Whiteness, care a notat că cei de origine arabă, evreiască, finlandeză, germană, italiană, armenească sau irlandez sunt identificați ca albi.

Potrivit lui Rufo, obiectivul sesiunii a fost să-i învețe pe funcționarii albi cum au fost „complici în sistemul supremației albe” și trebuie să fie trași la răspundere față de „negri, indigeni și persoanele de culoare.”

O sesiune controversată

În mai multe mesaje postate pe contul sau de Twitter, jurnalistul a dezvăluit diferitele etape ale sesiunii de pregătire. El a spus că, în primul rând, instructorii de diversitate au informat participanții albi că „obiectivitatea,” „individualismul,” „intelectualizarea” ”și „confortul” sunt toate „vestigii ale opresiunii rasiale interiorizate.”

De asemenea, formatorii au încurajat angajații să cultive „rețele cu alți oameni albi care practică complicitatea antirasistă, astfel încât să puteți vorbi despre luptele voastre în eforturile de a vă anula propria albeață.”

În cadrul unor astfel de rețele, formatorii au îndemnat participanțîi să practice „dialogul cu ei însisi care afirmă complicitatea noastră în rasism.” De asemenea, angajaților albi li s-a recomandat să renunțe la „siguranța locului vostru de muncă,” „controlul asupra terenului,” „statutul social” și „relațiile cu alți oameni albi” și „să accepte locuri de muncă și promoții atunci când nu sunteți calificați, inclusiv locuri de muncă care reflectă echitatea rasială.”

Angajaților li s-a prezentat și o diagramă care conținea ciclul rasismului pe care albii l-au perpetuat prin „justificare” superioară, „ipocrizie,” „frică, rușine și vinovăție” pentru „acțiuni dăunătoare” față de „oameni de culoare,” precum și „micime și lipsa de autenticitate.”

„Albii nu sunt capabili să își acceseze umanitatea,” s-a afirmat în document.

Graficul prezentat a explicat că „oamenii albi nu sunt capabili să își imagineze o cale înainte de urmat” care provine dintr-un „loc al umanității și emancipării.” Din acest motiv, „status quo-ul este consolidat,” a concluzionat graficul.

Angajații publici au fost, de asemenea, învățați cum „să-și întrerupă” calitatea de albi: fiți „sinceri și implicați-vă singuri fie în momentul prezent sau în experiențele trecute în care ați acționat sau ați gândit în mod similar.”

„Nu îi acuzați pe ceilalți. Nu va distanțați. Nu faceți să păreți mai buni. Nimeni dintre noi nu este. Sunteți, de asemenea, alb și ceea ce a făcut astăzi cineva, poate voi faceți mâine.”

Potrivit documentului, angajații albi vor ști că și-au „întrerupt cu succes albeața,” atunci „când vă auto-implicați” în rasism, când „alți albi ar putea fi furioși” și când v-ați oprit „comportamentul normativ alb.”

Christopher F. Rufo a afirmat că va continua să caute informatii legate de sesiunea de pregătire din Seattle deoarece „acesta este exact genul de poliție a gândirii pe care (ei) doresc să o implementeze peste tot”.

Ziaristul a declarat că „nouă revoluție culturală se desfășoară prin intermediul deprtamentelor de resurse umane corporatiste, al instruirii pentru diversitate ținute de primării și al programelor școlare publice,” el îndemnându-i pe cei care găsesc ceva similar în comunitățile lor „să îl expună, să îl critice, să își bată joc de el și să îl respingă.”

Explicații

Într-un comentariu publicat de New York Post, Rufo a afirmat că rezultatele dezvăluirilor sale sunt „îngrijorătoare.”

În opinia jurnalistului, autoritățile municipale din Seattle „au construit discuția în jurul ideii că americanii negri sunt reduși la calitatea esențială de negru și americanii albi sunt reduși la cea de alb,” aceasta fiind „nouă metafizică a binelui și a răului.”

Rufo e de părere că acesta „nu este limbajul resurselor umane; este limbajul programării unui cult – prin convingerea membrilor că sunt defecți într-o manieră predefinită, prin exploatarea vulnerabilităților lor și prin izolarea lor de relațiile anterioare.”

Ziaristul a notat că sesiunea de „anulare a calității de alb” nu a fost prima de acest fel organizată de Primăria din Seattle și că, în ultimii ani, aproape fiecare departament municipal „a fost recrutat în lupta ideologică împotriva supremației albe.” El a dat ca exemplu agenția care se ocupă de persoanele fără adăpost care a găzduit o conferință cu privire la „decolonizarea activității sale colective,” inspectoratul școlar care a lansat un curriculum care explică că „matematica este un instrument pentru opresiune,” precum și compania energetică din oraș, care a angajat o echipă de birocrați pentru a elimina „rasismul structural” din companie.

În plus, a remarcat autorul, zeci de firme private oferă în prezent „pregătire pentru diversitate” agențiilor publice din oraș. „Ideea este aceea că toți albii au prejudecăți inconștiente, implicite, pe care trebuie să le programeze cu atenție pentru a le depăși,” iar acest lucru „a devenit o dogmă în sălile de consiliu corporatiste, în mediul academic și în forțele de ordine, chiar dacă premisa este neștiințifică și imposibil de verificat.”

Scopul final este, în opinia ziaristului, acela a face „din guvernul municipal din Seattle arbitrul noii ortodoxii,” pentru ca apoi să îl facă funcțional în exterior. „Noua ortodoxie rasială a cunoscut o creștere exponențială în ultimii ani și s-a dovedit extrem de dificilă pentru guvernele locale și instituțiile de elită ca să îi reziste. Premisa retorică cheie a mișcării este concepută ca o capcană: Dacă nu sunteți „anti-rasist,” atunci sunteți un „rasist” și trebuie să fiți tras la răspundere pentru asta.”

„Este parte a unei mișcări la nivel național pentru a face acest tip de politică identitară să devină fundamentul discursului nostru public,” a spus jurnalistul, avertizând că „este posibil ca ea să ajungă în curând într-un oraș sau la un angajator de lângă tine.”

Reamintim că, în timpul manifestantiilor recente, o parte a metropolei americane Seattle a devenit un motiv de dispute aprinse între președintele Donald Trump și oficialii locali, membri ai Partidului Democrat, după ce liderul de la Casa Albă a cerut acestora „să recupereze” zona abandonată de poliție și ocupată de demonstranți. Trump i-a descris pe protestarii care au creat Chaz (Capitol Hill Autonomous Zone) drept „teroriști domestici” și a cerut guvernatorului din statul Washington și primaritei din Seattle să îi îndeparteze pe aceștia din acel district, amenintând în caz contrar că „acesta nu este un joc” și că va ordona o intervenție a guvernului federal.

Printre altele, manifestanții din Chaz au cerut „desubventionarea” poliției, respectiv reducerea finanțării pentru a cheltui mai mult pentru sănătate și alte servicii comunitare; politici disciplinare mai bune pentru poliție; abandonarea acuzațiilor penale împotriva protestatarilor care s-au confruntat cu forțele de ordine etc.

Dupa mai multe incidente violente în interiorul Chaz, care s-au soldat cu moartea a cel puțin doua persoane, poliția a intervenit si a reluat controlul asupra zonei.

Context. În ultimii 50 de ani, Seattle a avut primari proveniti doar din rândul Partidului Democrat, ultimul republican care a condus orasul fiind James d’Orma Braman (1964-1969). Actualul edil sef este democrata Jenny Durkan, care a preluat funcția pe 28 noiembrie 2017. Ea a devenit a doua femeie primar din istoria metropolei și prima lesbiana aflata în fruntea municipalitatii din Seattle.

Metropola este considerata una dintre cele mai liberale și progresiste din Statele Unite. În general, peste 80% dintre locuitori voteaza în alegeri pentru Partidul Democrat.

Surse: Twitter, Daily Mail, New York Post, New York Times

Foto: Jenny Durkan, primarul din Seattle / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

55 comentarii

 1. Asa ar trebui educati si aia de dreapra sa se lepede de dreptate , sa se lepede de LGBT ,sa se lepede de neomarxism.

  • Ba, neomarxisti au fost Sartre si Camus, daca ai auzit de ei! Porcăria asta nu are nici in clin , nici in maneca cu neo sau vechi sau viitor marxism chestia asta! Esti exact ca fanii Trump care numesc tot ce nu le place „comunist”(până si mâncarea sau covid ul) sau ca rusii aia care numesc tot ce nu le place „fascist”! Habar n ai ce e ala neomarxism!

  • inca doare experienta cpf? :))

  • @ Ciprian

   „Autoritatea revolutionara trebuie sa se descotoroseasca intotdeauna de acei oameni care o ameninta, iar moartea lor este singura cale”

   Jean-Paul Sartre, 1973

  • Sartre a fost un mare admirator al lui Stalin si al metodelor sale,genul de intelectual de stinga ,care avea orgasm cin pronuntza URSS si dormea cu secera si ciocanul sub perna … a fost unul din cei ce l-au pus la index pe Camus,pentru indrazneala de a critica pe Stalin si regimul lui …

 2. Ce-ar fi să-i vopsiți pe albi cu dungi negre și pe negri cu dungi albe ? Așa dispare diferența de culoare și vom vedea ce rămâne…

 3. Mostră de progresism infect.

 4. Pentru anti-rasisti nu exista rasism decat in tarile albe si decat la albi. Toti albii sunt rasisti si numai albii sunt rasisti.

 5. O mizerie, numita extrema stanga americana. Cladita ani de zile in universitati si colegii si sprijinita de o mass media iresponsabila.

  • Locuitorii din Seattle primesc cu varf si indesat ceea ce voteaza, dar produsul cu care li se spala creierul cred ca incepe sa nu mai fie ceea ce isi doreau de fapt.

   Multi dintre noi inteleg acum ca exista si motive pentru care (inca) e mai bine sa locuiesti in Romania. Paradoxal…

 6. Colegiile americane cultiveaza ura si diviziunea:

 7. Asta e rezultatul corectitudinii politice cultivate decenii la rand in vest. Extremismul de stanga va distruge incet incet occidentul. Privilegiile negrilor si altor minoritati gen lgbt, se intorc acum si lovesc fix in cei care i-au tolerat. Asta se intampla cand eliberezi sclavii si le dai drepturi, si cand tii cont de parerile minoritarilor.

  • da. minoritatile ar trebui gazate. sau impuscate.

  • @Vasea Ce sa zica si stangistu? A facut si el repede un omulet de paie si a fugit.

  • Tu iti inchipui ca extremismul de stanga e opera fostilor sclavi negri??

   Eu consider corectitudinea politica un pericol public, dar sa nu confundam lucrurile. Sclavia este un lucru oribil, indiferent daca sclavii si stapanii de sclavi au fost negri sau albi (sunt 4 combinatii posibile aici si toate au corespondent in istorie).

  • wow, stiam ca romanii sunt rasisti, dar….WOW. Vasea, du-te tati la auschwitz ca iti incepe tura. Nu exista o solutie simpla. Este simplu sa spui ca ar trebuii ormorati, gazati, etc, fara sa iei in calcul consecintele acestui eveniment. Nu sunt de acord cu extrema stanga, care cauta sa declare superioritate rasiala asupra albilor, dar nici cu afirmatii de genul asta. G4 trebuie sa angajeze un moderator pentru sectiunea de comentarii.

  • Vasea, scrie la sfîrșit „sarcasm”, că unii te-au citit așa cum ai scris.

 8. Sa-i urasti pe albi e tot rasism. Ma intreb ce pirghii de putere au negrii in America de pot impune o asemenea teroare.
  Cultura alba europeana plus apendicele alb american au realizat 90% din toate inventiile lumii. Au mai realizat chinezii vreo 8% iar restul populatiilor cam 2%. Da, axista motive ca civilizatia alba sa se creada superioara. Pe bune, pe merit. Dupa mii de ani de evolutie trecind prin toate etapele si chinurile dezvoltarii civilizatiei. Complexul negrilor de aici vine. Negrii s-au trezit foarte tirziu si mai cu forta, ca sa zic asa. Trebuie sa accepte realitatea nu sa anuleze tot ce a fost realizat de albi. Oricum beneficiaza si ei. Nu au nevoie sa treaca prin toate etapele dezvoltarii mii de ani. O pot lua pe scurtatura. Si nu ma refer doar la inventii tehnice ci si la toata evolutia sociala incepind de la comuna primitiva si trecind prin statul sclavagist, evul mediu, pina la statul modern democrat.
  Da, exista o superioritate alba si trebuie sa fim mindrii ca-i apartinem de nu sa ne fie rusine. Si noi romanii am contribuit cu inventii importante. Mindrii cu simplitate nu cu aroganta. Complexul negrilor nu face decit sa confirme superioritatea alba.

  • @Postăchel Gudurău, deci tot albii sunt de vina. He he he.

  • Pargiile de putere ale negrilor sunt prostia unora si nemernicia altora dintre albi.

  • @Vlaicu Nu sunt de acord cu tine. Exista si printre negri oameni cu totul exceptionali (Thomas Sowell, Walter Williams, Ben Carson, Larry Elder, Candace Owens etc).
   Problema comunitatii negre e, asa cum observa si Postachel, ca au fost „arondati” intr-un mod diabolic, tocmai de cei care i-au avut ca sclavi, au format KKK-ul, i-au tinut segregati si s-au impotrivit drepturilor lor civile, obtinute in 1964. Adica stangistii americani – partidul democrat.
   Conservatorii negri americani sunt de obicei oameni absolut normali la cap, exact la fel ca si conservatorii albi, cred in small goverment, in responsabilitate individuala, in libertate (free-speach, self-defence, religious liberty), in importanta si sanctitatea familie si in Dumnezeu.
   Iti recomand un documentar excelent, aparut recent – se numeste Uncle Tom, de la sintagma folosita de negri pentru a-i stigmatiza pe negrii care „isi tradeaza rasa” pentru ca nu voteaza cu democratii. uncletom.com

  • @Kenobi, nu a zis nimeni ca nu ar exista si negrii exceptionali. Totusi negrii care pun botul la aberatia asta cautind sa profite, sunt si ei vinovati ca se alatura nebuniei. Au si ei profitorii lor.
   Fostii proprietari de sclavi au murit de mult. Chiar si pe vremea aia au fost putini. La 10% populatie neagra si o medie de 10-20 de sclavi/proprietar vom vedea ca sub 1% din albi au fost proprietari de sclavi. A culpabiliza toata populatia alba e o timpenie. Un procent de 1% ticalosi, sau poate mai mult, gasesti in orice tara sau populatie. Chiar si printre negrii.

 9. Articolul e foarte bun insa politia din Seattle a ajuns pe G4. De ce nu puneti ceea ce scriu oamenii? Asteptati sa treaca timpul si sa nu mai fie de actualitate articolul? Iar cind o sa puneti nu o sa mai citeasca nimeni? Sau poate doar va e lene sa va uitati peste postari si sunteti prea „progresisti” sa lasati postarile fara sa le vada un cenzor.

 10. „cei de origine arabă, evreiască, finlandeză, germană, italiană, armenească sau irlandez sunt identificați ca albi”
  🤣🤣🤣 Abdul, du-te sa iti explice astia despre „white privilege” si cum poti sa scapi de el
  E clar, Jenny Durkan presedinte in 2024; pe langa faptul ca e femeie (principala calificare a lui Hillary in 2016) e si parte a LGBTetc deci o sa rupa

 11. Seattle nu se compara cu iadul româneasc unde polițistii aleargă dupa hoți să împartă prada cu ei. Acolo casele n-au garduri iar posta lasă coletele la scara.

 12. In ultimele zile vad ca au inceput sa apara pe G4 si articole care descriu si nebunia stangii americane, pe langa obisnuitele articole orange-man-bad, preluate din surse stangiste de peste ocean.
  E o schimbare binevenita.
  Recomand un documentar aparut recent, care se cheama “Uncle Tom”, despre istoria negrilor conservatori din SUA. Se poate vedea pe uncletom.com

  • Faptul că stânga americană a luat-o razna nu-l scuteşte pe Trump de consecinţele infracţiunilor lui, cum ar fi spălarea de bani şi traficul de influenţă.

   Cum i se termină mandatul, cum îl înhaţă poliţia.

  • Da, da stim. Russia collusion, Ukrainegate etc.
   Deci cum era cu alea, npc-ule?
   Ca toata media stangista americana se jura pe mama ei ca are dovezi ca Trump e agentu Moscovei si ca nu-stiu-ce a mai conspirat cu ucrainienii.
   Probabil ca o sa fie investigat pentru tax returns. Ai rabdare sa se faca investigatia si sa se stabileasca un verdict. Nu te mai grabi ca fata la maritat.

 13. Deci între astea două au de ales americanii?

  Fascişti care omoară oameni nevinovaţi pe stradă marca Trump, sau roboţi dogmatici spălaţi pe creier?

  Măcar Biden e de centru şi nu e parte din sectele astea două.

  • Pari cam dobitoc.
   Biden e de centru pe dracu. Îi iese stânga progresistă neo-marxistă prin toți porii.

  • @Arcturus: Daca Binden e marxist atunci Trump e fascist sadea, oricum nu mai are mult si apare cu gluga alba pe cap la Casa Alba !

  • Care fascisti, npc-ule? Te referi la suprematistul din Charlotsville, care a omorat o femeie si a fost condamnat verbal de Trump pentru ce a facut?
   Si cu cele 12 victime ale rascoalei BLM ce faci?
   Biden e considerat moderat PRINTRE stangisti, nu in general. Nu e centrist, cum spui tu. Si cum tot partidul democrat s-a mutat f mult spre stanga din 2015 incoace si Biden e radical: open borders, avort la liber in orice moment al sarcinii etc.

 14. Si totusi de ce nu-mi puneti postarea G4? Nu e destul de stinga?

 15. Pentru aprofundarea lumii ce sta sa vina, dacă nu ne băgăm mințile în cap:Radu iorgensen, exitus 45,ed.humanitas.

 16. Cum se zicea pe aici (tarani prosti) :”parintii mananca agurida,iar nepotilor li se strepezesc dintii”

 17. foarte unilateral articolul. cu multe referinte l presa republicana si cam atat.

 18. Leftism is a mental disorder!

  #progresism

 19. America are cancer! Ar trebui scos din groapă senatorul Joseph McCarthy și curățate universitățile, Hollywoodul și media de cancerul asta mult mai rău decât vechii comuniști. Avem și în UE probleme in sensul ăsta!

 20. Unde imi e prima postare G4?

 21. Sa-i urasti pe albi e tot rasism. Ma intreb ce pirghii de putere au negrii in America de pot impune o asemenea teroare.
  Cultura alba europeana plus apendicele alb american au realizat 90% din toate inventiile lumii. Au mai realizat chinezii vreo 8% iar restul populatiilor cam 2%. Da, axista motive ca civilizatia alba sa se creada superioara. Pe bune, pe merit. Dupa mii de ani de evolutie trecind prin toate etapele si chinurile dezvoltarii civilizatiei. Complexul negrilor de aici vine. Negrii s-au trezit foarte tirziu si mai cu forta, ca sa zic asa. Trebuie sa accepte realitatea nu sa anuleze tot ce a fost realizat de albi. Oricum beneficiaza si ei. Nu au nevoie sa treaca prin toate etapele dezvoltarii mii de ani. O pot lua pe scurtatura. Si nu ma refer doar la inventii tehnice ci si la toata evolutia sociala incepind de la comuna primitiva si trecind prin statul sclavagist, evul mediu, pina la statul modern democrat.
  Da, exista o superioritate alba si trebuie sa fim mindrii ca-i apartinem de nu sa ne fie rusine. Si noi romanii am contribuit cu inventii importante. Mindrii cu simplitate nu cu aroganta.

 22. Gasesc aceste metode de re-educare foarte nocive. Nu asa ii faci pe oameni sa accepte pe cineva de alta culoare!
  Nu ma consider rasist, am prieteni americani de culoare, am prieteni africani de culoare, m-am inteles bine si cu tiganii, cu indienii, cu arabii. Dar cred ca daca as trece printr-un astfel de program as face scandal. In primul rand, oamenii se reeduca cel mai bine prin acceptarea istoriei si asumarea greselilor inaintasilor. Dar victimizarea proprie, ca si cum a fi alb este o greseala, trece in extreme cealalta si nu va produce decat si mai mari falii intre rase. Nu poti combate o extrema cu o alta extrema! Adica eu, fiind alb si avand anumite calificari (pentru care am muncit, nu le-am primit de-a gata) ar trebui sa accept „a low paying job” doar ca sa se simta cei de culoare mai bine. WTF!? WTF!? Asta trece in cealalta zona a discriminarii pozitive extreme. Familia mea trebuie sa sufere asa cum au suferit si negri de-a lungul istoriei??? Undeva este o fisura in toata aceasta ideologie.
  Cea mai simpla metoda de a eradica rasismul, este sa urmam un simplu indemn: „Iubeste-l pe aproapele tau ca pe tine insuti”. In asta se rezuma totul. Cand ai inteles cu adevarat acest mesaj, atunci vei intelege ce ai de schimbat la tine.

 23. Increfuckingdible! Nici măcar primii comuniști nu au mers cu imaginația bolnava atât de departe! Mintea mea refuza sa proceseze ce scrie in textul asta și deci ce se petrece la Seattle. In SUA, in general…

  Sunt liberal de tip european (dreapta liberală) și nu as îngădui așa ceva niciodată. Pentru a apara liberalismul as lupta cu arma in mână. Prostia asta din SUA e impropriu denumită “liberalism”, ar trebui sa își găsească alt nume. E o rusine pentru liberalismul real.

  Ăștia nu au nici o legătura cu libertățile,

  • Cristian Sirb, nu te jena ca esti liberal (de tip european) e ca si cand ai spune maimuta vs. gibon… Liberalii in America sunt stanga totala, in vreme ce liberalii pe care ii stii tu in Romania sunt ce poate fi mai la dreapta, desi dreapta reala a disparut complet, fiind inghitita de miscarea globalista care e tot o forta malefica stangista.
   Ca sa inteleaga tot cititoru’ cum stau lucrurile, comunismul, socialismul, marxismul (haha o sa ziceti ca sunt acelas lucru, dar fiti si voi atenti la fineturi ca sunt mai multe nuante), progresismul si liberalismul (de tip american) sunt „virtuti” ale stangii. Fascismul este deasemenea o ideologie de stanga DESI toata lumea a invatat ca ar fi de dreapta. Pentru cei care au dubii asupra celor afirmate de mine am sa-i rog in contextul unui discurs civilizat sa se uite peste scrierile celui numiT Giovanni Gentile, fost cancelar al lui Mussolini, profesor universitar si mare ganditor care este considerat parintele fascismului. Fascismul este derivat din socialism cu singura diferenta ca in loc de a nationaliza mijloacele de productie, ele sunt lasate in propietatea propietarului de drept, dar este impusa functionarea lor dupa niste directii stabilite de guvern. Totodata avem interferenta guvernului in toate aspectele sociale. Naratiunea care impinge artificial fascismul la dreapta este initiata de socialisti/comunisti care au dorit o separare clara de fascism in contextul anilor imediat urmatori razboiului. LGBT si inca cateva initiale, avortul pana la data nasterii la termen, granitele deschise tuturor, asistenta medicala platita de stat pentru toata lumea si gratuitatea invatamantului superior, reparatiuni din zona alba catre zona de culoare (mergandu-se) pana acolo incat sa interzica lasarea ca mostenire a averii copiilor albi, numind indivizi de culoare ca urmasi ( Asta e chiar tare de tot), sunt „virtuti ale stangii americane de tip nou, exprimate prin trambita partidului democrat. Cine-l considera pe Donald Trump fascist, o face in necunostinta de cauza si/sau aplecand urechea la trambitele opozitiei. Din nefericire traiesc in zona imediat limitrofa orasului Seattle si din fericire, ce se intampla la primaria lor, nu ma afecteaza decat nervos ca pe orice cetatean NORMAL LA CAP. Ca sa intelegeti si mai bine cum stau lucrurile, statul VIRGINIA a adoptat o lege care permite uciderea unui copil nascut pe cale normala pana la cinci ore de la nastere, daca mama doreste sa „avorteze postnatal”. Pana aici s-a ajuns! Fascismul este prezent in toata comunitatea EU pliindu-se perfect pe invataturile lui Giovanni Gentile, iar pana la aparitia lui Donald Trump si America era organizata in urma mandatelor de trista amintire ale lui Obama, tot in stil fascist. Sosirea lui Trump a reprezentat descatusarea de fascism, lasarea in libertate a companiilor si a cetatenilor, iesirea din acorduri incapusate, iar beneficiile s-au vazut aproape instantaneu, rezultatul economic fiind nemai-intalnit. Democratii nu lasa in teaca, nescoasa nici o arma pentru a anihila progresul care s-a facut, pentru a-l inlatura pe Trump sio pentru a inrobi cetateanul si a-l face dependent de bonurile lor de masa si a-l tina la limita subzistentei. Violentele la acre am asistat au fost si sunt organizate de ei, specialistii in astfel de evenimente fiind simbriasi. Sunt prea multe de spus, unii o sa zica ca bat campii, iar altii imi vor da dreptate; ce urmaresc eu, este o informare cat mai echidistanta. Multa sanatate tuturor!

 24. Increfuckingdible! Nici măcar primii comuniști nu au mers cu imaginația bolnava atât de departe! Mintea mea refuza sa proceseze ce scrie in textul asta și deci ce se petrece la Seattle. In SUA, in general…

  Sunt liberal de tip european (dreapta liberală) și nu as îngădui așa ceva niciodată. Pentru a apara liberalismul as lupta cu arma in mână. Prostia asta din SUA e impropriu denumită “liberalism”, ar trebui sa își găsească alt nume. E o rusine pentru liberalismul real.

  Ăștia nu au nici o legătura cu libertățile.

 25. I-aș fi pus piciorul pe grumaz si as fi inchis-o de urgență pe babaciunea asta marxistă….vie!

 26. Welcome to reality!
  Jordan Peterson, si el classical liberal, a avertizat inca din 2016, de cand a devenit o personalitate publica, despre politica identitara pe care o poarta stanga.
  E cam acelasi joc stupid practicat de nazisti si comunisti, reluat doar cu alte personaje, tabere si caste.
  Acum nu mai e cu albii arieni vs evrei si proletari vs burghezi/industriasi, e cu negri, maronii, poc, elgebetei, feministe si clismatici vs albii straight si crestini vinovati de „white privilage”, „patriarchy”, „heteronormativity”, „bigotry”, „unconscious racism” „science denying” si tot ce le mai fata mintea neo-marxistilor.
  Baiul va aparea cand albii, satuli de a fi invinovatiti de toate neajunsurilor „opresatilor” si de a fi pusi la zid pentru ele, vor intra si ei in joc si vor juca pe bune, la care-pe-care.
  Sper sa nu se ajunga acolo.

 27. E ciudat cum rezolutia anti rasism implica segregare. Parca imi suna cunoscut din istorie acest lucru..:)

 28. Multe comentarii, românașii reacționează rapid la știri emoționale, „anularea calității de alb” înseamnă să te pui în pielea altor oameni (minorități) ca să înțelegi prin ce au trecut, nu are legătura cu „poliția gândirii”, înseamnă să ai simț civic. Văd că începeți să o dați pe stiri senzaționaliste, încă câteva aiureli dinastea și puteți să vă țineți de mânuță cu Gâdea.

  • Pe acelasi principiu de „a te pune in pielea lor”, ar trebui sa ii inchidem in lagare pe unii oameni care considera ca holocaustul n-a existat. Nu, nu sunt eu acela. Holocaustul a fost real si crunt, un iad pe pamant. Aceasta abordare este absurda. Ce ar trebui sa facem acum? Sa ne dezbracam spatele si sa ii rugam pe urmasii sclavilor sa ne biciuiasca, poate asa se vor simti mai bine? Nu ti se pare ca este o fisura in toata aceasta logica. Eu spun ca noi, albii, trebuie sa ne asumam erorile trecutului, greselile inaintasilor nostri si sa invatam din ele, dar asta nu inseamna ca trebuie sa trecem si noi prin asa ceva!

 29. Observ in sfârșit o mică schimbare de atmosferă la G4media.

  Cred că incepe să devină evident că nu dreapta „populistă” e marele pericol pentru civilizație ci noua extrema-stângă de factură culturală a adus cea mai mare polarizare in America și atacă baza sistemului mai dur ca niciodată.

  Orice am zice de „populiștii” de dreapta care vor să oprească migrația de masă iresponsabilă sau să sprijine familia tradițională (tocmai ca să nu ai nevoie de migranți ca să salvezi sistemul de pensii) – ei nu au ajuns la nivelul ăsta de delir ideologic totalitar. Sunt idiosincratici, uneori mai voluntariști dar nu incarnează experimente orwelliene.

  E timpul ca dreapta liberală să se alieze cu convervatorii și prin negocieri să salveze civilizația.

  Liberalii greșesc enorm când se aliază cu stânga impotriva conservatorilor – ultimele mari reușite ale liberalismului au fost alături de conservatori cu Reagan si Thatcher. In rest stânga i-a bătut peste tot pe liberali.