G4Media.ro

Poliția din Țările de Jos a reținut un cuplu care a evadat…

Poliția din Țările de Jos a reținut un cuplu care a evadat dintr-un hotel de carantină Covid, unde stăteau persoane sosite din Africa de Sud

Arestările au fost efectuate într-un avion pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, chiar înainte de plecarea duminică spre Spania. Bărbatul spaniol și femeia portugheză au fost ulterior predați serviciului de sănătate al țării.

Măsura survine după ce 13 persoane care au sosit la Amsterdam cu două zboruri din Africa de Sud săptămâna trecută au fost testate pozitiv pentru noua variantă de Coronavirus, Omicron. Aceștia se numără printre cei 61 de pasageri care au fost testați pozitiv pentru Covid.

Nu se știe dacă cuplul reținut se numără printre acești pasageri pozitivi.

Presa locală relatează că cei doi au reușit să fugă dintr-un hotel de carantină din regiunea de nord-vest Kennemerland, unde călătorii din Africa de Sud se află în prezent în izolare.

Evadații ar putea fi urmăriți penal pentru încălcarea regulilor de carantină impuse de Țările de Jos, spune ziarul De Telegraaf.

O carantină parțială extinsă a intrat în vigoare duminică dimineață în Țările de Jos, pe fondul cazurilor record de Covid și a îngrijorării legate de noua variantă.

Barurile, restaurantele și magazinele – ale căror ore de deschidere au fost deja restricționate de câteva săptămâni – trebuie să se închidă mai devreme decât înainte și există o limită a numărului de oaspeți permis în incintă.

Oamenii sunt, de asemenea, încurajați să lucreze de acasă acolo unde este posibil, dar creșele, școlile și universitățile din toată țara rămân deschise.

Mii de oameni au protestat după ce măsurile au fost anunțate la începutul acestei luni.

Țările de Jos au înregistrat aproape 20.000 de decese confirmate legate de Covid de când a început pandemia la o populație de 17 milioane, în condițiile în care 73% din populație e vaccinată cu două doze.

Omicron a fost raportat pentru prima dată la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) de Africa de Sud miercuri, iar dovezile timpurii sugerează că are un risc mai mare de reinfectare. Fiind catalogat de OMS drept “variantă de îngrijorare”.

BBC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Noua varianta este demult in libertate in Olanda si in alte tari. Adusa legal cu certificatul verde.

  2. Oh, nu, cum să nu ai dreptul de a infecta liber pe cine vrei, ce dictatori sunt ăștia din Occident, nu ca țara prietenească de la Răsărit unde este doar armonie, belșug si pace!!!

  3. Asa. Puscarie pentru toti. Pandemia asta nu se va mai termina niciodata si veti ajunge vite numai bune de munca si produs ce vor elitele pentru ele. In rest mars la staul si stati inchisi ca dereanjati.

    • Vei avea tu cumva alta soarta? Sau ti-ai facut bagajele pt Marte?

  4. Sa-i dea vreo 10 ani sa-i ajunga