G4Media.ro

Poliția din Israel a reținut 12 protestatri pentru că ar fi refuzat…

Poliția din Israel a reținut 12 protestatri pentru că ar fi refuzat să plece din fața reședinței premierului Benjamin Netanyahu

În urma mitingului de protest desfășurat sâmbătă seara în Israel, Poliţia a arestat 12 persoane care ar fi refuzat să părăsească  zona de lângă reședința premierului Benjamin Netanyahu, relatează dpa.

Potriivit comandantului Ofer Schumer, poliţia a folosit „forţa rezonabilă” împotriva câtorva protestatari care au refuzat să părăsească strada din faţa reşedinţei oficiale a lui Netanyahu până duminică dimineaţă la 2 a.m. (23:00 GMT sâmbătă).

Pe de altă parte, un protestatar, Gil Barda, a declarat pentru dpa că intervenţia poliţiei a fost excesiv de „agresivă”, grupurile care au refuzat să plece fiind împinse și bruscate.

Peste 15.000 de israelieni s-au adunat sâmbătă în faţa reşedinţei oficiale a premierului la Ierusalim, pentru a-i cere acestuia demisia. Acesta e considerat de analiști cel mai masiv protest din Oraşul Sfânt din ultima perioadă.

Mesajele manifestanţilor au variat, de la cele politice la cele economice, unele fiind axate mai mult pe procesul de corupţie în care e implicat premierul Benjamin Netanyahu, acuzat de fraudă, luare de mită şi abuz de încredere.

De asemenea, protestatrii critică modul iresponsabil în care a fost gestionată criza pandemiei, Netanyahu fiind acuzat, printre altele, de relaxarea prematură a măsurilor de izolare pentru a preveni răspândirea virusului şi de o lipsă de pregătire pentru un eventual al doilea val.

Şomajul în ţară este acum de peste 20% din cauza reducerilor în activitate determinate de pandemie.

Un grup de activişti ai Likud, partidul lui Netanyahu, s-a strâns la câţiva metri de manifestaţia anti-guvernamentală, despărţiţi de un gard şi de un cordon de poliţie, exclamând mesaje în apărarea premierului. „Suntem aici pentru a-l apăra pe premier şi democraţia, pentru că Benjamin Netanyahu şi Likud au câştigat la urne. Au încercat prin justiţie, au încercat la alegeri şi, întrucât nu au putut, acum ies în stradă, dar nici aici nu vor reuşi”, a declarat pentru EFE una dintre persoanele care s-au alăturat grupului de susținere a şefului guvernului.

Sursa Foto: Captura video/protest Israel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.