G4Media.ro

Poliția de Frontieră va fi dotată cu două nave maritime de patrulare…

Poliția de Frontieră va fi dotată cu două nave maritime de patrulare / Navele urmează să fie construite inclusiv în România, la șantierele navale din Galaţi şi Mangalia

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat, miercuri, semnarea contractului de construire și achiziție a două nave maritime de patrulare care vor intra în dotarea Poliției de Frontieră Română, într-un proiect în valoare de 26 de milioane de euro, derulat din fonduri europene nerambursabile.

„Achiziția acestor nave este parte a unui proiect mai amplu, în cadrul căruia urmează să fie achiziționate şi cinci şalupe de intervenție. (…) Înțelegem, astfel, să fim responsabili în asigurarea frontierei estice a Uniunii Europene și a NATO.(…) Se eficientizează, totodată, și cooperarea operațională în cadrul operaţiunilor comune Frontex la care participă Poliția de Frontieră, iar eu sunt un susținător consecvent al cooperării internaționale”, a declarat Bode.

Proiectul, în valoare de 26 de milioane de Euro, este derulat din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul pentru Securitate Internă.

Potrivit ministrului de Interne, reprezentanţii operatorului economic au decis ca, în construirea celor două nave, „să fie angrenate şi capabilităţile unităţilor de producţie” din România – Şantierele Navale DAMEN Galaţi şi Mangalia.

„Felicit astfel Poliția de Frontieră pentru astfel de inițiative, cu speranța că și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne îi vor urma exemplul”, a mai spus Lucian Bode.

Sursa foto: Poliția de frontieră / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Daca se construiesc in romania, atunci folositi exclusiv. Daca ona se face afara si alta in romania atunci e corect inclusiv.

  2. 26 de milioane e mizilic, ar trebui investit in mai multe vase de razboi, ca sa ne asiguram ca nu ne invadeaza bulgarii cu submarinul

    cine nu ar vrea un Ceas si un Palton ca ale Dacului Liber?