G4Media.ro

Poliția Constanța face sondaj în rândul populației ca să afle câtă încredere…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Poliția Constanța face sondaj în rândul populației ca să afle câtă încredere mai au oamenii în instituție și ce imagine are aceasta/ Sondajul, după tragedia rutieră din 2 Mai

Poliția Constanța face sondaj în rândul populației pentru a aflat câtă încredere mai au oamenii în instituție și ce imagine are aceasta după tragedia rutieră din 2 Mai, conform paginii oficiale a instituției. 

Printre cele 15 întrebări, polițiștii vor să afle cum estimează oamenii gradul de criminalitate la nivelul județului, cât de satisfăcuți sunt de activitatea instituției, cât de eficientă e aceasta și de unde se informează despre polițiști. Alte întrebări urmăresc dacă oamenii cred că poliția are suficiente resurse financiare și umane sau dacă oamenii cred că performanțele poliției s-ar îmbunătăți dacă ar crește autoritatea conferită polițistului în societate prin adaptarea legislației.

  • ”Din dorința de a îmbunătăți permanent activitatea instituției noastre, în special în ceea ce privește relația cu cetățenii și serviciile pe care le oferim acestora, vă supunem atenției un chestionar ce conține 15 întrebări menite să reflecte percepția dumneavoastră asupra instituției noastre și gradul de încredere pe care îl aveți în această instituție. Apreciem că opinia dumneavoastră este deosebit de importantă pentru analizarea imaginii instituţiei, motiv pentru care vă rugăm să trataţi cu seriozitate maniera în care răspundeţi. Vă mulțumim anticipat pentru sprijin!”, este mesajul publicat pe pagina IPJ Constanța.

Sondajul a apărut în contextul în care imaginea instituției a fost puternic afectată în urma tragediei rutiere din localitatea 2 Mai, din urmă cu peste o lună, în care au murit doi adolescenți. Conform autorităților, șoferul, Vlad Pascu (19 ani), se afla sub influența drogurilor și se află în arest preventiv. Tot în arest este și mama lui, Miruna Pascu, pentru că a încercat să intimideze martorii, susțin procurorii DIICOT.

La 4 zile de la accident, Ministerul de Interne a anunțat demiteri în urma modului în care au acționat polițiștii care l-au oprit în trafic pe Vlad Pascu înainte de producerea accidentului din 2 Mai. Au fost demiși: adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, șeful Serviciului rutier Constanța, șeful Poliției municipiului Mangalia și șeful postului de poliție Vama Veche.

Alte cinci zile mai târziu, șeful IPJ Constanța, Adrian Glugă, a transmis că a solicitat eliberarea din funcţie pentru a se pune la dispoziţia celor care fac verificări legate de accidentul de la 2 Mai

Ministerul a anunțat și sesizarea parchetului în cazul polițiștilor care nu l-au testat pentru droguri pe tânăr și l-au lăsat să plece la volanul mașinii.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Probabil ca încrederea este scăzută.

  2. Nu am încredere în poliția ro.Nicaieri un lume nu o sa vezi burtoșii in boscheți cu radarul la ora 5 dimineața .Numai în Vrancea vezi