G4Media.ro

Politehnica București și Universitatea din Pitești au semnat contractul de fuziune. Discuții…

Mihnea Costoiu si Dumitru Chirlesan - semnarea contractului de fuziune UPB-UPIT / Sursa: Edupedu.ro

Politehnica București și Universitatea din Pitești au semnat contractul de fuziune. Discuții cu încă cinci instituții de învățământ superior, din București și din țară, pentru aderarea la noua universitate, care urmează să fie stabilită prin lege

Peste 40.000 de studenți și circa 3.600 de angajați, dintre care aproape 2.000 de cadre didactice ar urma să aibă, pe baza datelor actuale, viitoarea Universitate Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, ce va fi creată în urma fuziunii dintre Universitatea Politehnica din București (UPB) și Universitatea din Pitești, potrivit rectorului UPB, Mihnea Costoiu. Numărul va crește dacă, așa cum spune acesta, vor adera la noua instituție și altele dintre cele încă 5 universități, din București și din țară, cu care sunt în prezent discuții de fuziune.

  • Contractul de fuziune, ce urmează să continue printr-o procedură de contopire care trebuie stabilită prin lege, a fost semnat, marți, de conducerile celor două instituții de învățământ superior.

Rectorii Mihnea Costoiu (UPB) și Dumitru Chirleșan (UPIT) au prezentat fuziunea drept un moment de dezvoltare de care aveau nevoie ambele instituții, spunând că aceasta va prezenta beneficii diferite pentru cele două universități. Mihnea Costoiu a arătat că fuziunea aduce Politehnicii avantajul apariției unei instituții care nu mai este una eminamente tehnică, ci care va avea acces la specializări din alte domenii. Dar, a spus el, brandul va fi păstrat, pentru că “este cel mai important lucru”: 

  • “În primul rând că vom păstra, fără doar și poate, brandul Universității Politehnica din București. Universitatea se va numi Politehnica din București, este brandul nostru de 200 de ani pe care colegii l-au susținut. Este cel mai important lucru, noi toți suntem efemeri. Important este numele, brand-ul și forța acestei universități, cultura ei de fapt, reprezentată de de brand. Iar universitatea, în acest moment, nu va mai fi o universitate eminamente tehnică, ci se va lărgi cu specializările pe care le aduc colegii de la Pitești și cu alte specializări care sunt convins că se vor dezvolta în timp, cu așa cum facem de fiecare dată.”

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. rector peste această fuziune prin absorbție din refulare va fi Elodia

  2. Nu mai stiti cum sa prindeti studenti, hotilor si impostorilor!

  3. Politehnica Bucuresti a devenit „Cocina lui Costoiu, Andronesc & Co” ! Acum se ui cu alta catastrofa de la Pitesti ! Pacat ! A fost o buna unitate de invatamant cu profesori de mare clasa- cel putin pana prin 950-60 ! Acum Pecor un „costoi” care a devenit Rector fara doctorat – macar si …. furat ! Ma gandesc la „os” Budeanu – care a introdus notiunea de Putere Defomanta ! I S Ghorgiu – masini electrice, Popescu -Dumnezeu – Aparate Electrice, Cioranescu – Analiza – Sabac – Matemetici Speciale – Nenitescu – Chimie ….. Acum ? Costoi, amdrnesti si alti neispraviti !!! Tot inaimte …. dragi to’arasi ! Mai cautati si alte scursori ca sa-i preluati !

  4. Degeaba pastreaza brandul, daca profesori vor fi unii precum Gabriela Zoana de la Pitesti, vestita pesedista care e mai rau ca Veorica.