G4Media.ro

PNL îl acuză pe șeful Autorității Electorale, Mitulețu Buică, de faptul că…

PNL îl acuză pe șeful Autorității Electorale, Mitulețu Buică, de faptul că a demis pe criterii politice mai mulți directori din instituție

Liberalii reclamă „PSD-izarea Autorităţii Electorale Permanente”, arătând că directori din AEP care nu au simpatii politice faţă de Partidul Social Democrat sunt demişi, iar în locul lor sunt aduse persoane fidele politic preşedintelui instituţiei, Constantin Mituleţu-Buică.

„Somăm preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, să oprească urgent acţiunea de PSD-izare a instituţiei, pe care a început-o în ultima vreme. Este strigător la cer faptul că directori din cadrul AEP sunt demişi pe bandă rulantă doar pentru că nu au simpatii politice faţă de PSD, având un comportament apolitic, aşa cum este firesc şi cum, de altfel, le impune legea. În locul acestora sunt aduse persoane fidele politic şefului instituţiei şi promovate, ulterior, pe funcţii de conducere”, se arată într-un comunicat al PNL, transmis miercuri AGERPRES.

Liberalii susţin că ordinele de demitere au fost emise de preşedintele AEP cu încălcarea legii de funcţionare a Autorităţii, respectiv fără avizul Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, fapt contrar art. 102, alin. 8 din Legea 208/2015. De asemenea, ei reclamă că abia după aplicarea acestor ordine de demitere preşedintele AEP a înaintat Parlamentului solicitarea de a primi aviz asupra demiterilor realizate.

„Partidul Naţional Liberal solicită preşedintelui AEP retragerea de îndată a ordinelor emise şi readucerea pe funcţiile de conducere a directorilor demişi din cadrul Autorităţii – Gabriel Saucă şi Cristian Petraru. Totodată, cerem partidelor parlamentare să ia atitudine şi să susţină solicitarea PNL de respingere a avizelor solicitate Parlamentului”, se precizează în comunicat.

PNL avertizează asupra faptului că PSD, „în ciuda retoricii politice, se află într-un proces agresiv de capturare şi compromitere a instituţiilor cheie din statul român, având ca unic scop menţinerea la putere prin orice mijloace”.

„Funcţionarea corectă a Autorităţii Electorale Permanente, instituţie cu responsabilitate în gestionarea alegerilor, devine o chestiune capitală pentru menţinerea standardelor democratice în România, respectiv pentru desfăşurarea de alegeri libere şi corecte”, spun liberalii.

Ei reamintesc că, tot la „presiunea” PSD, din cadrul Autorităţii Electorale Permanente a fost demis, la începutul acestui an, şeful Departamentului de control, după ce acesta şi-a permis să constate cheltuirea ilegală de fonduri realizată de fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici, soldată cu un dosar penal.

„PSD arată că nu înţelege gravitatea situaţiei în care au ajuns să funcţioneze instituţiile statului, continuând practicile de eliminare a profesioniştilor şi de înlocuire a acestora cu politruci fără competenţe minimale”, subliniază liberalii.

Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. …numai la Autoritatea Electorala?!?
    Alo, PNL-ul unde ai fost??? Si-au pus slugi in TOATE institutiile statului. Nici femeie de servici la un spital nu au angajat pe bune

  2. Este grav ce se întâmplă în aceasta tara,este nevoie de oameni capabili în toate funcțiile publice și nu numai,dar observ ca acest PSD,nu înțelege nimic.O sa vedeti ca vor ajunge la sub 15%,romanii nu sunt PROSTI,sau trezit!!!OPOZIȚIA DESTESTAREA, DACĂ LEGEA NU PERMITE ,CE MAI AȘTEPTAȚI, FACETI CEVA!!!

  3. Profita de subiectul „Caracal” pt a opera ( în culise ) cele mai perfide schimbări.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.