G4Media.ro

Ploile torențiale pun probleme în Prahova. Copii luați de viitură, poluare cu…

Ploile torențiale pun probleme în Prahova. Copii luați de viitură, poluare cu păcură și trenuri blocate

UPDATE Ora 21.20: În total 12 localităţi din judeţ sunt afectate de inundaţii, iar secretarul de stat Raed Arafat a ajuns în Prahova şi merge în zonele afectate de vremea nefavorabilă, potrivit Agerpres.

Unul dintre cei patru copii luați de viitură, o fetiţă de trei ani, a fost găsită, însă nu a mai putut fi resuscitată. Ceilalţi trei copii sunt în continuare dispăruţi. Conform ISU Prahova, în căutarea copiilor au fost constituite mai multe echipaje de căutări pe ambele maluri ale Cricovului Sărat. Vârstele copiilor luaţi de viitură sunt cuprinse între 9 luni şi 6 ani.

Conform ISU Prahova, la nivelul judeţului se înregistrează mai multe apeluri prin 112 care semnalează inundaţii la nivelul a 12 localităţi unde mai multe persoane au fost surprinse de viiturile formate în urma scurgerilor de pe versanţi. Aproximativ 130 gospodării din judeţ sunt afectate de inundaţii.

„Din datele centralizate până la această oră situaţia se prezintă astfel: în localitatea Lăpoşel sunt semnalate patru case inundate la care forţele de intervenţie nu pot ajunge din cauza unei viituri (…); în localitatea Lapoş s-au autoevacuat la rude 100 de persoane (fără probleme medicale) din cauza unei viituri care a afectat mai multe gospodării; în Dârvari, pe DJ 101F, din cauza unei viituri, un microbuz cu 25 pasageri a derapat într-un şanţ, nu sunt victime”, precizează ISU Prahova.

În Valea Călugărească pe DN 1B s-a format o viitură care traversează drumul, circulaţia rutieră este oprită, fiind surprinse şase autovehicule, patru autoturisme şi două autocamioane.

„Pasagerii s-au autoevacuat cu excepţia a două persoane din autocamioane care refuză evacuarea. În Valea Ursoi se intervine pentru evacuarea a patru persoane care nu mai pot ieşi din locuinţe. De asemenea, există şi un caz medical (bărbat, 17 ani, atac de panică) la care echipajul medical nu poate interveni din cauza unei viituri; în Cornu de Sus un bărbat de 57 ani acuză dureri la membrele inferioare, ambulanţa nu poate interveni din cauza apei de pe carosabil provenite de la o viitură”, mai anunţă ISU Prahova.

Se mai acţionează în Berceni, Albeşti, Paleologu şi Valea Călugarească la mai multe locuinţe pentru evacuarea apei. La Spitalul Judeţean Ploieşti se intervine pentru evacuarea apei din subsol.

„Intervin în teritoriu forţe şi mijloace din cadrul ISU, IPJ, IJJ şi autorităţile locale (ASAS, 1 ACI cu 1 barcă pneumatică, 5 APIC, 3 echipaje medicale). În urma discuţiei telefonice cu centrul de prognoză din cadrul ANM a rezultat faptul că în următoarele 2 ore se vor înregistra precipitaţii în zonele afectate în cantităţi de 10 l/mp/h, iar pe parcursul nopţii există riscul apariţiei unor noi sisteme convective ce vor genera cantităţi importante de precipitaţii. Se va elabora o prognoză specială pentru judeţul Prahova. Localităţile afectate sunt în zona de est a municipiului Ploieşti”, precizează ISU Prahova.

Știrea inițială: Canalizarea a refulat în vecinătatea Gării de Nord din Ploiești, pe fondul ploii torențiale. Situația este cu atât mai delicată cu cât la suprafață a ieșit păcură, scrie publicația Ziarul incomod.

Potrivit aceleiași surse, care citează mărturiile unor localnici, păcura ar proveni de la rafinăria Vega, situată în apropiere. Pomipierii au intervenit în zonă.

Copii luați de viitură

Tot în județul Prahova cinci persoane, un adult și patru copii, au fost surprinse de viitură, vineri, în localitatea Sângeru.

Adultul, o femeie, a fost salvată. A fost găsit și unul dintre copii, care a fost supus însă manevrelor de resuscitare.

Pompierii au intervenit pentru găsirea minorilor.

În județul Prahova este cod portocaliu de ploi și inundații.

Circulație feroviară îngreunată

IPJ Prahova informează că, vineri după amiaza, 10 trenuri au fost oprite pe traseu în sudul judeţului Prahova din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, informează Agerpres.

„Zece trenuri pe relaţia Bucureşti – Moldova (pe ambele sensuri) au fost oprite în diferite locuri din sudul judeţului din cauza condiţiilor meteo. Cele 10 trenuri vor ajunge la destinaţie cu întârzieri”, precizează IPJ Prahova.

Tot din cauza vremii, pe DJ 101F, în satul Dârvari, un microbuz cu 25 de persoane a intrat în şanţ. Incidentul a avut loc din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, respectiv apă pe carosabil. Nu a fost rănită nicio persoană.

Sursa foto: Ziarul incomod

Citiți și: EXTREME ALERT Avertisment de vreme rea dat prin sistemul național Ro Alert

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. In ciuda acestor neajunsuri cu care se confrunta comunitatile locale, gratie proastei administrari sau lipsei oricarei administrari, guvernul lucreaza pentru ca “alesii” sa fie recompensati cu pensii ”speciale”. Doar au pus si ei umarul la taierea iresponsabila a padurilor!