G4Media.ro

Ploieștiul, din nou fără apă caldă și căldură, în urma unei avarii

sursa foto: Unsplash/ Julian Hochgesang

Ploieștiul, din nou fără apă caldă și căldură, în urma unei avarii

Ploieștenii racordați la sistemul public de termoficare au rămas, din nou, fără apă caldă și căldură, în urma unei avarii la CAF 2 (cazanul 2 din cadrul CET Brazi, cel folosit pentru încălzirea apei), transmite Ziarul Incomod.

Municipalitatea a transmis presei joi dimineață următoarea informare din partea Termo Ploiești:

“Azi, 08.12.2022, la ora 07.05, s-a oprit în prevenire de avarie CAF 2 din CET Brazi, pentru eliminare neetanșeități. Timp estimat pentru remediere opt ore”.

Potrivit primarului municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, este vorba despre o așa-numită “avarie controlată”. Acesta ne-a explicat că este vorba despre o spărtură destul de mare într-una dintre țevile cazanului pe care au luat decizia să o refacă acum, când temperaturile sunt situate în jurul valorii de 10 grade. Rămâne de văzut dacă, după repararea acestei spărturi, în momentul în care agentul termic va fi introdus cu presiune în sistemul de țevi, nu vor apărea și alte spărturi, cum s-a întâmplat la ultima avarie.

Agentul termic nu mai este furnizat la ora actuală în sistem. Potrivit edilului-șef, în jurul orei 04.00 a fost “pompat la maxim”, iar acum încă există tur-retur de agent termic în sistem, chiar dacă la ora 07.00 instalația a fost oprită. Lucrările sunt estimate de către Termo Ploiești să dureze aproximativ opt ore, însă, rămâne de văzut exact cât vor dura.

Sursa: Ziarul Incomod

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Nici in Militari nu e apa calda si caldura in luna decembrie. Multumim Nicusor!