G4Media.ro

Plicuri suspecte la Ambasada Ucrainei la București / SRI: Nu a fost…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Plicuri suspecte la Ambasada Ucrainei la București / SRI: Nu a fost găsit explozibil

Ambasada Ucrainei la București a primit două plicuri suspecte, marți, iar pirotehniștii fac verificări.

Update ora 16.23: Plicurile suspecte primite marți la Ambasada Ucrainei nu conțin material exploziv, anunță SRI într-un comunicat de presă.

Update Ora 14.46: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, într-un comunicat, că fost informat cu privire la recepționarea, în cursul dimineții de 6 decembrie 2022, de către Ambasada Ucrainei la București, a unei corespondențe suspecte.

„Instituțiile românești abilitate au intervenit cu maximă promptitudine pentru securizarea perimetrului și ridicarea corespondenței menționate.

Ambasada Ucrainei a transmis mulțumiri pentru reacția rapidă și eficientă a autorităților competente.

MAE consideră absolut inacceptabilă și intolerabilă orice formă de amenințare teroristă și condamnă cu toată fermitatea orice acțiune de intimidare a unei misiuni diplomatice”, subliniază MAE.

Update Ora 14.44: Plicurile nu conțineau material pirotehnic, potrivit surselor G4Media.ro.

Update Ora 12.14: Intervenția echipelor SRI s-a finalizat. Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituțiile abilitate, transmite SRI.

Update Ora 11.48: „Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță”, a anunțat SRI.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Știrea inițială: „La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect.

La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei.

De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice”, a anunțat Poliția.

Potrivit surselor G4Media.ro, este vorba despre două plicuri care ar fi fost trimise din Germania și care au ajuns la Ambasada Ucrainei la București.

Context. O serie de scrisori-capcană au fost primite de Ambasada Ucrainei în Spania, de Ambasada SUA la Madrid, dar și de alte instituții din Spania. Un angajat al Ambasadei Ucrainei a fost rănit când a deschis un astfel de mecanism exploziv improvizat.

Mai multe ambasade ucrainene din străinătate au primit „pachete însângerate” care conțineau ochi de animale, a declarat vineri ministrul ucrainean de externe, după ce o serie de scrisori-bombă au fost trimise către ținte importante din Spania, inclusiv ambasada Ucrainei la Madrid, relatează Daily Mail.

Vom reveni

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. le-a mai trimis pedojoe niste bani prin ftx :)))

 2. La cat ii de pr.ost Simion, sigur si-o lasat amprentele pe plic 😅

  P.S f.m.m clona mea ciu.unga care apare imediat sa comenteze 🤣🤣🤣😅😂😂😹

  • Ne bucuram ca raportezi si azi cu aceleasi texte rasuflate ca esti clona thembela 😆 🤣 again sa radem de fake Melania zis chizdalia, clona thembela, pe numele lui adevarat Erdeli Ceaun Smolacu, uitat de mic la soare vara si langa cuptor iarna (ca sa fim political corecti 😆 🤣) adica un balaoaches tras la fatza ca tzapul la koaie cu apucaturi de cocalar ratat care nu stie nici macar sa copieze, nici sa injure, nici sa bea, nici sa fu.ta. Pe scurt pro.stovanul forumului 😆 🤣 😂 😹

  • 🤣 erdeli 🤣 🤣 🤣 ha ha haaaaa haaaa 🤣

 3. A aparut din grota yoyo zis koyo mumia ranjita sa gangane neinteligibil, pardon sa grohaie pe forumuri 😆 🤣 😂 what a fcuking cocksucker loser! 😆 🤣 😂 😹

 4. 2 clone tem.be.le + Gocu alt tem.bel care râde la soare

  • Rade lumea de tine ba erdeli, doar ca tu esti singurul care nu iti dai seama ma thembelulle 😆 🤣 😂 😹

 5. 🤣 Erdeli 🤣 🤣 🤣 ha ha haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha 🤣

  • And now Erdeli a izbucnit in plans de ciuda si neputiinta 😆 🤣 😂 😹 bine ca mai apare sa avem de cine sa radem zilnic 😆 🤣 😂 un thembel bun doar de luat in ras 😆 🤣 😂