G4Media.ro

Pliante de propagandă PSD, distribuite de Poșta Română bătrânilor la pachet cu…

Pliante de propagandă PSD, distribuite de Poșta Română bătrânilor la pachet cu pensiile. Reacția Poștei: Contract legal în valoare de 925.000 de lei, nu ne asumăm responsabiliatea pentru conținut

Poșta Română a distribuit luni pliante cu realizările PSD, la pachet cu pensiile românilor. Informația a apărut în presă, dar și într-o postare a deputatului liberal Gigel Știrbu, care, într-o postare pe contul său de Facebook a scris că ”toți poștașii au fost puși să semneze un angajament prin care se obligă să ducă la fiecare pensionar în parte un pliant cu destule pagini, făcut de PSD.”

Reprezentanții Poștei Române au confirmat pentru G4Media.ro că există un contract de promovare cu PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, în valoare de 925.000 de lei, încheiat prin serviciul Postmesager Plus, disponibil oricărei entități, pe siteul Poștei.

Banii au fost deja virați de către PSD, iar poșta a început livrarea pliantelor, cu precizarea că nu își asumă răspunderea pentru conținutul lor.

Totodată, reprezentanții instituției spun că în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din mai, ”Poșta Română a trimis oferte fiecărui partid, formațiune și candidaților independenți pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresat (Postmesager, Postmesager Plus și Postcatalog)”.

”Poşta Română distribuie materialele de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe baza unui CONTRACT COMERCIAL PLĂTIT. Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului POSTMESAGER PLUS. Valoarea contractului este de 925.000 lei care au fost deja virați companie” a transmis Poșta Română la solicitarea G4Media.ro

Reprezentanții Poștei Române mai spun că operatorul național de servicii poștale nu este finanțat din bani publici și că își susține activitatea din bugetul propriu.

Poșta Română este cel mai puternic vehicul de distribuție a materialelor publicitare, cu o prezență în toate localitățile din România și cu o bază de date de aproape 9 milioane de adrese poștale.

Ce spun pliantele PSD. Realizările și promisiunile partidului sunt distribuite la pachet cu pensiile, iar mesajele sunt elaborate în acest sens. Una din temele dragi lui Liviu Dragnea, cea a alimentelor importate din UE, care ar avea o calitate mai slabă în România, este pe larg descrisă. În același timp se vorbește despre ”fonduri europene pentru agricultură”. Broșura distribuită poartă numele de ”România merită mai în Europa”, sloganul de campanie al social democraților.

Facebook

Ce spun liberalii. Deputatul liberal Gigel Știrbu scrie luni pe Facebook că, „începând din această dimineață, toți poștașii au fost puși să semneze un angajament prin care se obligă să ducă la fiecare pensionar în parte un pliant cu destule pagini, făcut de PSD.”

Mai mult, Partidul Naţional Liberal a anunțat va da în judecată Partidul Social Democrat pentru ”transformarea Poştei Române într-o filială a PSD”.

Ludovic Orban s-a referit la încheierea unui protocol între PSD şi Sindicatul Liber din Poşta Română, în urma căruia factorii poştali vor fi obligaţi să distribuie materiale de campanie pentru social-democraţi şi a prezentat un document în acest sens, potrivit Agerpres.

„Vom da în judecată PSD pentru o mizerie inimaginabilă pe care a comis-o folosind Poşta Română”, a anunţat Orban la finalul Biroului Executiv al PNL.

Acesta a prezentat o comunicare din partea preşedintelui Sindicatului Liber din Poşta Română, Matei Brătianu, către filialele sindicatului, în care anunţă că s-a luat decizia în Comitetul executiv sindical să încheie un protocol cu PSD.

 • „Preţul transformării Poştei Române de către Dragnea şi liderul sindicatului din Poşta Română este cuprins în această comunicare în care domnul Brătianu spune că trebuie să încheie acest protocol cu PSD pentru că va fi promovat un act normativ pentru introducerea personalului de distribuire pedestră şi a celui care lucrează permanent de noapte în categoria personalului care lucrează în condiţii speciale. (…) Să transformi această posibilă reglementare în sprijinul angajaţilor din Poşta Română într-o formă de mită pe care o dă PSD, prin intermediul lui Brătianu, către angajaţii Poştei Române, deja frizează penalul. (…) Acest protocol arată, practic, transformarea sindicatului şi a Poştei Române într-o filială a PSD, lucru pe care noi nu putem să-l acceptăm. Azi, mâine şi poimâine factorii poştali sunt obligaţi ca, odată cu distribuirea pensiei, să înmâneze către fiecare pensionar această mizerie ordinară, această fiţuică imundă plină de minciuni gogonate care este dovada cea mai clară că de fapt partidul de guvernământ s-a transformat într-o maşinărie de dezinformare şi de aruncare pe piaţă a unor minciuni inimaginabile despre PNL şi, evident, despre porcăriile pe care le fac ei, a afirmat liderul PNL.

El a susţinut că materialul de campanie va fi distribuit de fiecare factor poştal după ce acesta „este obligat sub semnul ameninţării pierderii locurilor de muncă” să facă acest lucru.

Pliantele anti-Iohannis din 2014. În timpul campaniei prezidențiale din 2014, Poșta Română, condusă atunci de Alexandru Petrescu (care acum este Ministru al Comunicațiilor), a împărțit pensionarilor care veneau să-și ia banii de la ghișeele poștale din București, pliante electorale PSD cu mesajul ”Klaus Iohannis vrea să îți taie pensia”.

Explicațiile au fost și atunci aceleași: Poșta are contract comercial și nu își asumă responsabilitatea pentru mesajele transmise în pliantele distribuite.

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

30 comentarii

 1. fmmPSD fmmALDE fmmVotantilorPSd fmmIndiferentilor
  ~= fmm 70%dinNomenclaturaSiIobagime,

  P.S for fuck sake tre sa fiu taurele comunal ..

  • PSD distribuie din nou pliante electorale prin posta începând cu 16 mai 2019. Nu știu dacă în toată țara dar în Giurgiu se întâmplă

 2. Propaganda ciumei roșii, pe bani de la buget. Tipic pentru penalii din psd-alde.
  Ei profită,noi plătim.

  • Daca n-ati votat cand trebuia, ati ajuns sa finantati propaganda de partid.

  • Cu cat cinism ca sa nu-i spun nesimtire nu-si asuma continutul contractului.. dar daca era platit sa-si dinamiteze propria casa cu famili cu tot, la fel ar fi raspuns ?
   Muie psd -udmr- alde in frunte cu cei ce fac „posta” natiunea romana!
   Huuuuooooo !!!

  • Distribuirea ajutoarelor de la UE, constând in alimente pentru persoanele defavorizate, se face tot in perioada campaniilor, pentru a induce ideea ca vin de la guvernanti, de la partid.

 3. Măcar de ar fi pe hârtie mai subțire, să poata fi folosită pentru șters la c..r

 4. Fir-ați ai naibii de paraziți, voi, cei de la Poșta Română! Statul român v-a capitalizat nu demult cu 170 milioane lei pentru „redresare”. Și dacă tot veni vorba, aveți servicii ca pe timpul olăcarilor, acum cîteva luni ați anunțat cu surle și trîmbițe minunea mileniului: ați instalat posuri la ghișee!

 5. Dacă citim cu atenție mesajul roșu, pe care l-am văzut spânzurat deja prin mai multe localități: ”România merită mai mult…! adică, altceva decât pesedeul… Propagandiștii pisdiști nu-și mai dau seama că au depășit toate granițele manipulărilor, riscând să primească exact ceea ce merită cu adevărat. Un șut în fund.

 6. E razboi, o să mor cu voi de gât comuniștilor. Hahaha, ce-mi place când vă faceți de cacao. Ce penibili sunteți și ce o să mă bucur când voi analfabeților o să pierdeți. Tic, tac, tic, tac. Vă vine rândul

 7. Coaliția PZD A lde face Contracții de nepermis într-o democrație și nu e prima dată… Dar să te faci Poștă cu(plata) mi se pare murdar… Deja PZD A lde s-a cam împuțit… Cam miroase a pește… De Belina…!

 8. Mafia PSD demonstrează că pe ei nimeni nu îi poate trage la răspundere, iar țara va fi violată/furată oricând, oricum & când vrea partidul!!!

 9. Chestia asta nu incalca directitiva gdpr? pe ce baza primesc pensionarii aceste pliante, ma indoiesc ca au semnat vreun acord de primire.

 10. Altfel decât cu furt și șmenozeală,PSD nu știe să acționeze!
  Vai de capul nației care tolerează asemenea conducere politică!
  Înapoi în mlaștina ruso-asiatică,nu e de noi Europa civilizată!

 11. Am citit cu interes despre oferta CNPR privind servicii de marketing direct neadresat si, inainte de a lua decizia de a folosi aceste servicii, sunt interesat de metodologia de distributie postala de tip „dropmail”.

  Va rog sa-mi spuneti:

  1. Cum este asigurata legalitatea folosirii datelor personale in cazul distribuirii mesajelor partidelor politice catre categorii sociale de tip „pensionari”, „asistati social”etc. in sensul de a folosi datele personale colectate in scopul platirii drepturilor banesti de catre guvern si pentru a distribui publicitate nesolicitata?

  Nu am reusit sa gasesc alte referinte legislative, regulamente interne etc doar am observat ca in OUG 13/ 6 martie 2013 Cap 1, art 1 la pct 17 se defineste:

  „publicitate prin poştă – trimiterile poştale interne sau internaţionale care urmează să fie transportate şi livrate la adresa indicată de expeditor pe trimiterea în sine sau pe ambalajul acesteia, constând exclusiv în materiale de reclamă, marketing sau publicitate, ce conţin mesaje identice, cu excepţia numelui, adresei şi numărului de identificare a destinatarului, precum şi a altor modificări care nu alterează natura mesajului, dacă aceste trimiteri sunt expediate unui număr semnificativ de destinatari, stabilit de autoritatea de reglementare. ”

  2. Care este adresa indicata de expeditor pentru fiecare destinatar in cazul dropmail prestat de catre CNPR pe baza criteriilor sociale ca mijloc de segmentare a polulatiei?

  3. tarifarea se face cu tarifele Infadres disponibie pe site?

  .

 12. Posta Romana NU E INSTARE SA DISTRIBUIE PENSIILE ACASA IN MAI MULTE LOCALITATI DIN TARA (Ex Sibiu) Ministrul muncii promitea acum 3 luni ca va rezolva rpoblema de contract care cauza acest grav deservicu al Postei Romane ! , deseviciu care a scos din casa , iarna mii de pensionari.
  Pana acum Ministrul n a rezolvat nimic. NIMIC !
  Dar PSD rezolva repede prrpiul interes. PE BANII NOSTRI (VEZI BUGET SI BANI PT PARTIDE)
  Asta dovedest o data in plus ca nu i intereseaza oamenii, ci doarputerea si propria inbogatire. PSD = PARTID STAT PE BANII NOSTRI

 13. felix vicleanul: din banii prostilor! ha ha ha ha ha!
  nu e minunat ?

 14. Bani cheltuiți aiurea, de parcă nu știm deja fiecare ce vrea! De parcă daca vad reclame ( apar kkturile lor mincinoase pe toate siteurile…) imi schimb părerea! De parcă nu vedem realitatea și mai credem minciunile lor…
  Bani cheltuiți din banii noștri, bani din impozite sau bani împrumutați ( e care mai plătim și dobânzi mai mari decât Grecia..)
  Au împânzit orașul cu panouri de neam prost, să se vadă de pe Lună!!! Îmi place că le-au scos pe alea de pe stradă și le-au pus sus , pe clădiri 🙂 🙂 🙂
  Un panou de la Unirea și unul de pe Calea Victoriei au dispărut după câteva zile, primiseră „felicitările” poporului pe ele 🙂 …
  Și acum văd și imi amintesc cum arată Bdul Primăverii in campania prezidențială din 2014, era fața lui Ponta din doi in doi metri, pe toți stâlpii 🙂

 15. In realizările lor spune și de ce mărește pensiile in septembrie?!

 16. Casa de Pensii reitereaza circul smenarilor de la Caritas ce vanturau sacii cu bani…

 17. Oare îi va putea opri cineva pe ăștia???

 18. Se vor opri singuri. Sta in firea lucrurilor ca tot ce e lipsit de masura sa nu dureze exagerat de mult. Se vor plictisi de atatea masacre, atrocitati si condamnari internationale, si se vor mai imblanzi.

 19. Poșta Română este un agent comercial, poate încheia contracte cu cine dorește, restul este agitație … politicianistă marca „omul cu maimuța”.

 20. Cu propaganda tot inainte. Nimic nou, cam toate priamariile psd-iste trimit de ani buni (din bani publici), trimestrial sau lunar (in functie de buget) pliante de cateva pagini cu marile realizari;

 21. Mie imi miroase a disperare

  • Nu vrem noi sa pricepem, dar disperarea lor este fara margini. Ei stiu ca pot pierde alegerile din acesti doi ani daca populatia iese la vot. Iar europarlamentarele sunt un prim pas, daca aici ies prost soarta le este pecetluita. Lupta lor va fi mai acerba, dar este posibil sa fie ultimele lor zbateri furibunde. Le este teama ca vor ramane si fara averi, nu numai ca vor pierde alegerile, iar asta doare mai mult.
   Trebuie sa ne mobilizam la vot cum nu prea am făcut-o de mult.

 22. USR + Plus trebuie sa vina cu o strategie mai bine pusa la punct, Au mesaje care merg bine la un anumit segment de populatie (centru dreapta) dar eu cred ca pot face mai mult pentru a-i atrage pe cei nehotarati sau pe cei care au fost dezanagiti de alegerile precedente (care nu s-au prezentat la vot). Cum ar putea insa sa ii atraga pe acei romani care voteaza de obicei PSD ?
  Pentru PSD-istii care nu il vor pe Dragnea exista Pro Romania, iar pentru restul exista ALDE. Poate Demos ar putea intra intr-o confruntare pe stanga daca ar avea o locomotiva care sa ii traga mai sus.