G4Media.ro

VIDEO INTERVIU Platformă de sprijin pentru studenții refugiați, creată de o echipă…

Foto: Pexels.com

VIDEO INTERVIU Platformă de sprijin pentru studenții refugiați, creată de o echipă din Universitatea București

Studenții refugiați din Ucraina, fie ei ucraineni sau străini, găsesc pe platforma Uni4Ukraine dezvoltată de Universitatea București informațiile esențiale despre continuarea studiilor dar și despre locuri de cazare sau centre de donații.  Platforma funcționează acum în română plus alte șapte limbi și colaborează cu inițiative similare din mediul academic, din alte țări.

Profesoara Luciana Ghica și studenții de la cursul de Master pe care îl predă la Universitatea București au creat și au dezvoltat această platformă începând din prima săptămână de război.

„Ne-am dat seama că studenții aveau și alte probleme decât cele imediat de securitate, și anume că doreau să își continue studiile și am strâns imediat toate informațiile utile de la universități”, a explicat pentru ENTR/G4Media Luciana Ghica, conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice, Universitatea București. 

Aceasta a mai spus că ulterior alte organizații din mediul academic din străinătate au găsit platforma și au început să trimită și ei informații. „Acum colaborăm cu Science for Ukraine, cu alte inițiative internaționale și dorim să colaborăm în curând și cu una din cele mai importante platforme care este „Scholars at risk”, una din cele mai mari rețele globale de sprijin a refugiaților din mediul academic”, a explicat Luciana Ghica.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu inteleg cu ce ii ajuta pe studentii ucraineni? Cine o sa infiinteze facultati in ucraineana pentru ei? Ma indoiesc ca ucrainenii de la stiinte economice sau inginerie pot invata in engleza sau franceza sau germana. Nici cei de la limbi straine nu ar putea invata fara un an de acomodare. Si ce diploma vor primi dupa un an de studii? Se echivaleaza cu studiile din ucraina? Cum dau examene? In ce limba?

  2. plutitorul iese la suprafata de mic

    tragi apa si el tot revine, ba cu o platforma, ba cu un vax