G4Media.ro

Planurile PSD pentru preluarea guvernării: reducerea taxării muncii, creșterea impozitării capitalului, continuarea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Planurile PSD pentru preluarea guvernării: reducerea taxării muncii, creșterea impozitării capitalului, continuarea coaliției cu PNL și în 2024

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat vineri într-un discurs la la Zalău principalele obiective politice și fiscale ale partidului în 2023 – anul în care partidul va prelua conducerea guvernului, potrivit protocolului de coaliție cu PNL și UDMR.

În ceea ce privește politicile fiscale, Ciolacu a anunțat intenția de a reduce impozitarea muncii și, în contrapondere, de a crește impozitarea capitalului – măsuri pe care le-a calificat ca ”echitate socială”.

”Trebuie să revenim la ceea ce ne definește, la faptul că suntem social-democrați. În primul și în primul rând, echitatea socială este menirea noastră să o facem, nu menirea dreptei. Asta nu înseamnă că venim cu taxe mai mari, asta înseamnă că va trebui să reducem impozitarea muncii și va trebui să mărim impozitarea capitalului. Va trebui să explicăm foarte clar aceste lucruri și să creăm pârghiile care ne duc la închiderea unei discrepanțe între pătura de jos și pătura de sus. Dacă vom merge în continuare fără o politică echitabilă social, la un moment dat se va reveni la o criză socială pe care o aveau când noi ne-am asumat să intrăm la guvernare”, a spus Ciolacu.

El a susținut și supra-impozitarea veniturilor ”excepționale” realizate de companii: ”Nu trebuie să ne fie rușine de aceste lucruri, sunt lucruri normale în toate țările europene. Nu există să ai venituri excepționale și statul să nu ți le impoziteze suplimentar pe perioada cât timp ai aceste venituri suplimentare. Nu poți să beneficiezi de bani de la stat pentru că este pandemie și tu să faci venituri extraordinare și nimeni să nu ți le impoziteze. Nu poți să câștigi într-o criză energetică de la noi toți și nimeni să nu te impoziteze. Trebuie să lămurim aceste lucruri: nu sunt impozite în plus, sunt echități sociale pe care trebuie să le așezăm și să le explicăm foarte bine românilor”.

Marcel Ciolacu a anunțat și intenția de a crea noi ajutoare de stat pentru producătorii agricoli, dar și pentru companiile de construcții, astfel încât acestea să își producă în România materialele de construcții.

”Este cazul să recunoaștem că ne trebuie investiții masive, având în cei doi ani de guvernare de dreapta cel mai mare deficit comercial la produsele alimentare, România fiind unul dintre cei mai mari producători agricoli. Trebuie să venim cu scheme de ajutor de stat pentru producători ca să își mărească capacitățile, astfel încât să nu mai fim obligați să importăm atât de mult (…) Trebuie să venim pentru companiile de construcții cu scheme de ajutor, să își producă materialele de construcții în România. Jumătate dintre materialele de construcții folosite în acest moment de la autostrăzi până la reparațiile de creșe sau grădinițe sunt importate”.

Reamintim că PSD a angajat în ultimii ani sume uriașe din bugetul de stat pe scheme de ajutor pentru diferite categorii economice, precum producătorii de roșii, dar unele dintre acestea au avut rezultate extrem de slabe, precum programul de subvenții pentru producătorii de roșii.

Șeful PSD a anunțat și intenția sa de a continua coaliția cu PNL după alegerile parlamentare din 2024, în funcție de rezultatul de la vot.

”Am vorbit și cu domnul prim-ministru Ciucă să vedem prioritățile de săptămâna viitoare: ne-am asumat această coaliție, mergem până în 2024. Dacă românii, fiindcă ei sunt suverani, vor considera că aceasta este calea, ne vom asuma din nou o astfel de coaliție largă. Repet, s-a dus perioada în care România își permitea să piardă timp”, a adăugat Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Ce inseamna o minciuna pe langa restul?

  2. Deci un vot pentru PNL inseamna de fapt un vot pentru PSD!
    Doar fanii PCR pot vota pentru alianta sekuristo-marxista PSD-PNL-UMDR!

  3. „Asta nu înseamnă că venim cu taxe mai mari, asta înseamnă că va trebui să reducem impozitarea muncii și va trebui să mărim impozitarea capitalului.”
    Cum vine asta? NU venim cu taxe mai mari, dar impozitam capitalul. Noi gandim inainte sa deschidem gura, Marcelica? Nu prea.
    Apopo, tu vrei sa maresti impozitele la firme tocmai atunci cand numarul de falimente a explodat? Ce facem aici? Suntem pe invers cu restul lumii? Parca la socialistii PSD nu le placea ce e pe invers. Vorbesti de reducerea impozitarii muncii, dar la PFA tocmai ce le-ai dublat taxele si impozitele. Frumos, nu-i asa Marcele?

  4. Lapte si miere o sa faca pzd-ul! O sa faca tot ce… Tot ce nu a facut in ultii 30 de ani.

  5. Nu pleaca cainele de la macelarie decat daca este batut…
    Nu se despart atat timp cat procentele electorale nu scad prea mult.
    Am vazut deja USR cum a fugit cu ochii pe sondaje…
    Iarna este critica nu toamna.

  6. Nu dublati, nimic , gen cor-pt-a, impo-tura, plagiatul, matrasirea restului justitiei
    sau nu mai e loc ?
    Cat dati de data asta clonelor voastre galbene ?
    Eu zic ca 12% traditional e ok sa le dati
    ca, in 50% , se descurca ……….

  7. Doar daca iesim la ”plimbare”! Altfel, nu !

  8. De impozitul pe lux nu ați auzit? E timpul sa mai puneți mâna pe o carte. Ca partid „social democrat” ar fi și păcat sa nu dați un exemplu de solidaritate.

    • Adica sa isi impoziteze psdistii domeniile baronilor? Nu o sa vezi. Mai degraba impoziteaza micii intreprinzatori, aia cun PFA, o ferma, un magazin. De la votantii lor, asiatati sociali si saracime oricum nu au ce lua. Ii pacalesc iar cu un kg de zahar si unul de ulei.

  9. iar au pus caseta asta

  10. Gasiti la Ciolacu:
    „Trebuie sa revenim….”, ….”va trebui să reducem …”, …..”va trebui să explicam…”, ….”Nu trebuie să ne fie rușine …”, ….”Trebuie să lămurim aceste lucruri: …”, ….”Trebuie să venim cu scheme de ajutor de stat…”, ….”Trebuie să venim pentru companiile de construcții cu scheme de ajutor, …”…
    Trebuie multe… vom face si vom drege!
    Dar, ce v-a impiedicat, bre Marcele, sa le FACETI, ca de peste 1 AN la guvernare NU ati FACUT nimic???!!
    A-propos, Programul de guvernare al coalitiei PSD-PNL-UDMR votat in Prlament la investirea Guvernului Ciuca in Noiembrie 2021, ala de 269 de Pagini, numit simandicos „Programul de guvernare 2021-2024 Coalitia pentru rezilienta, dezvoltare si prosperitate”(!!) mai exista, ca nu-l mai pomeneste nici unul dintre voi??!!!

    • Cea ce spune dl Ciolacu, nu sunt decat vorbe inselatoare, amagitoare pt cetatean, pur si simplu gargarisme, sau cum le a denumit dl Turcescu, sunt ,,Ciolacisme”:
      -eliminare sinecuri – zero, s a ajuns ca in epoca fanariota ;
      -eliminare pensii speciale , parlamentari, alesi locali -zero ;
      -calcularea tuturor pensiilor pe contributivitate efectiva -zero total ;
      – eliminare inechitati pensii -zero, si din contra a majorat inechitatile enorm, ajungand ca la tarile bananiere . ;
      Exista pensionari contributivi, cu toate criteriile de pensionare identice, cu acelasi nr de puncte , functie,etc cu diferente lunare de peste 2.050 lei, iar anual de 24.600 lei, pt un pensionar iesit la pensie in 2010, cu pensie acum 5.000 lei, si unul dupa 2020, cu pensie acum de 7.460 le pe luna !!!!
      Ceva samavolnic !!
      -impzitare progresiva -zero ;
      – supraimpozitare profituri excesive-zero;

  11. Politica PSD, tipic comunista. In loc sa ridicam clasa medie, pe cei care se ridica ii aducem la nivelul asistatilor sociali. Ca asa e in comunism, trebuie sa depindem toti de ce ne da statul. Ciolacu: „Va trebui să explicăm foarte clar aceste lucruri și să creăm pârghiile care ne duc la închiderea unei discrepanțe între pătura de jos și pătura de sus.” Cum? Impozitam clasa medie pana saracesc. Numai nomenklatura neomarxista psdista trebuie sa beneficieze.

  12. Ciolanule, când ați introdus pensiile nesimțite nu erați ”social-democrați” ? Când îi dai unuki magistrat după 25 de ani de muncă pensie de 10-15 ori mai mare ca a unui medicsau profesor după 40 de ani de muncă e ”echitate social-democrată” ? Ai habar de ce înseamnă echitate și de social-democrație sau vorbești doar ca să-ți intre aer pe gură ?