G4Media.ro

Planul Trump schimbă calendarul NASA: Astronauți trimiși pe Lună în cinci ani.…

Planul Trump schimbă calendarul NASA: Astronauți trimiși pe Lună în cinci ani. Printre ei va fi, în premieră, și o femeie

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a anunţat marţi că politica oficială a Statelor Unite este de a retrimite astronauţi americani pe Lună în cinci ani şi ca o primă femeie să pună piciorul pe solul satelitului natural al Pământului, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Din ordinul preşedintelui, politica oficială a acestei administraţii şi a Statelor Unite ale Americii este să fie trimişi astronauţi americani pe Lună în cinci ani”, a declarat Mike Pence într-un discurs pe care l-a susţinut la Huntsville, în Alabama, unde se fabrică, de decenii, o parte a rachetelor americane cu rază lungă de acţiune.

”Prima femeie şi următorul bărbat de pe Lună vor fi astronauţi americani, lansaţi cu rachete americane de pe solul american”, a declarat Pence, potrivit News.ro.

Calendarul prezentat până acum prevedea o întoarcere pe Lună în 2028, însă Administrația Trump şi-a exprimat frustrarea faţă de întârzieri şi depăşiri ale bugetului programului NASA privind cosntruirea viitoarei sale mari rachete SLS, al cărei prim zbor a fost amânat recent în 2021.

Potrivit News.ro, vicepreşedintele a criticat în mod deschis agenţia spaţială în discursul său, denunţând ”interţia birocratică” a NASA şi îndemnând la o ”nouă stare de spirit”.

El a ameninţat să încredinţeze unor lansatoare private viitoarele misiuni, dacă NASA nu este gata la timp.

”Dacă rachetele cu rază lungă de acţiune private sunt singurul fel de a duce astronauţi americani pe Lună în cinci ani, atunci rachete private să fie!”, a tunat el.

Directorul NASA Jim Bridenstine a anunţat recent că o femeie urmează să fie, fără îndoială, cea care va pune piciorul pe solul selenar, pe care niciun om nu l-a mai atins din 1972, mai scrie News.ro.

Sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Care-i toată vrajeala? Acum 50 de ani am reușit cu oarecare ușurință să ajungem pe Lună. Au trecut 50 de ani, avem de un milion de ori mai multă tehnologie și totul este super cumplit de greu. Cum se poate? Auzeam declarația unuia de la NASA, cică au uitat cum au făcut atunci… Nu-mi pasă de conspirații, dar care-i smekeria?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.