G4Media.ro

Planul strategic pe agricultură al României va fi aprobat pe 5 decembrie,…

Sursa foto: Pexels

Planul strategic pe agricultură al României va fi aprobat pe 5 decembrie, anunță ministrul Daea. De acest plan depind subvențiile fermierilor

Planul strategic pe agricultură al României va fi aprobat de Comisia Europeană pe 5 decembrie, a anunțat vineri ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o declarație la sediul ministerului. 20 din cele 27 de state membre UE au deja planurile aprobate.

Miza întârzierii o reprezintă subvențiile din fonduri europene, de care depinde toată agricultura românească.

În lipsa unui plan strategic aprobat, fermierii nu vor ști cum funcționează noul sistem de subvenții, de care depinde într-o mare măsură tot sectorul.

Planurile naționale strategice sunt documente obligatorii pentru punerea în aplicare a noii politici agricole comune (PAC) la 1 ianuarie 2023. Noua politică agricolă aduce schimbări majore: accent pus pe fermele familiale mici și mijlocii, precum și pentru tinerii fermieri. În plus, fermierii vor fi sprijiniți să adopte noi inovații, de la agricultura de precizie la metodele de producție agroecologică.

Noua Politică Agricolă Comună (PAC), care va începe la 1 ianuarie 2023, este concepută pentru a contura tranziția către un sector agricol european durabil, rezistent și modern. PAC va beneficia de o finanțare de 270 de miliarde de euro pentru perioada 2023-2027.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Titlu corect

    Planul strategic pentru agricultură al României…

    Planul se face pentru ceva anume