G4Media.ro

Plafonarea prețurilor îi pune în pericol pe producători, susține un fermier din…

Sursa foto: Pexels

Plafonarea prețurilor îi pune în pericol pe producători, susține un fermier din Arad / ”Prețul de cost la orice aliment nu este același pentru fiecare unitate. La unii e mai mare, la unii e mai mic, în funcție de dotări”

Unul dintre marii fermieri din vestul țării consideră că măsura de plafonare a prețurilor la alimentele nu îi ajută prea mult pe clienți, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă, consideră că plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază afectează producătorul, fără a fi resimțită consistent de cumpărător.

Dimitrie Muscă spune că decizia Guvernului, poate pune în pericol afacerile din industria agro-alimentară românească.

“Prețul de cost la orice aliment nu este același fiecare unitate. La unii e mai mare, la unii e mai mic, în funcție de dotări. Și atunci cum vii să spui să tragi o linie? Nu se poate. Ajungem că nu câștigă nimic. Dacă nu câștigăm, nu lucrăm și închidem societatea. Cu asemenea gândire nu poate să-ți meargă economia. Ei au o singură chestie, ce să mai impozităm ca să mai facem rost de niște bani?”, spune Dimitrie Muscă.

Măsura, este în vigoare până la data de 31 martie și vizează limitarea adaosului comercial pentru procesatori la maximum 20%. Comercianții pot adăuga cel mult 20%, iar cei din lanțul de distribuție, maximum 5%.

Lista cuprinde 17 alimente considerate ca fiind de bază, cum ar fi laptele, untul, brânza telemea de vacă, uleiul, carnea proaspătă de pui sau de porc.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...