G4Media.ro

VIDEO Pisica Louis din Berlin reclamă furtul dintr-un afiș electoral din Suceava…

Sursa foto: Facebook / Louiswildlife

VIDEO Pisica Louis din Berlin reclamă furtul dintr-un afiș electoral din Suceava / Un fost prefect care candidează la Primăria Suceava e acuzat că a furat o poză de pe internet

Constantin Harasim, fost subprefect și prefect al județului Suceava, actual candidat la funcția de primar al municipiului reședință de județ din partea PUSL s-a fotografiat alături de o pisică în afișul electoral.

Despre acest lucru G4Media a scris în cadrul seriei de articole ”sarea și piperul campaniei electorale”, însă acum adevăratul proprietar al pisicii care apare în afișul electoral a semnalat furtul pe pagina sa de socializare.

Ineditul afiș din Suceava a fost semnalat de jurnalistul local Sandrinio Neagu, pe blogul său.

”Constantin Harasim apare în afișul cu care vrea să îi convingă pe suceveni să îl voteze alături de un motan cu bască și fular. Presupun că e motan, de vreme ce sloganul lui nea Titi este următorul: ”PUSL, eu și Oscar vom câștiga!”. Dacă prin absurd nea Titi va câștiga funcția de primar, oare își va aduce motanul la serviciu?”, se întreabă jurnalistul.

Se pare însă că în realitate Oscar e de fapt Louis, o pisică ce deține conturi pe toate rețelele de socializare și un website.

”Un urmăritor din România tocmai ne-a trimis acest afiș electoral dintr-un oraș cu numele Suceava. Nu ne-a cerut să folosească fotografia și îl numește pe Louis „Oscar”, spunându-le oamenilor că Louis (împreună cu el) vor fi cei mai buni noi primari ai orașului”, se precizează pe pagina sa Facebook a lui Louis.

Pisica Louis este din Berlin, Germania, conform site-ului personal.

  • UPDATE: Agenția Inquam Photos a semnalat, de asemenea, subiectul. „Încălcarea dreptului de autor este o practică întâlnită des în timpul campaniilor electorale, cu multe situații în care politicienii sau echipele acestora de comunicare preiau fără acord conținut vizual, foto sau video, făcându-se vinovați conform legii de furt intelectual. De cele mai multe ori asemenea fapte trec neobservate de cei afectați din cauza imposibilității verificarii multitudinii de candidați și medii de comunicare. De data asta, primarul a fost prins cu mâța pe poster tocmai datorită notorietății crescute a motanului Louis în social media”, relatează Inquam Photos.

Harasim a fost subprefect al județului iar între aprilie 2015 și martie 2017 a fost prefect.

Conform presei locale, Harasim a absolvit înainte de 1989 cursurile unei facultăţi de subingineri, specializarea construcţii hidrotehnice, iar la 46 de ani, în perioada 2000-2004, pe când era şi comisar la Garda de Mediu Suceava, şi-a completat studiile în construcţii hidrotehnice şi a devenit inginer, la cursuri de zi.

A obținut și un master în protecţia mediului, tot la zi, urmat în perioada 2006-2008.

A fost consilier la Agenţia de Protecţia Mediului şi ulterior comisar la Garda de Mediu.

Pentru postul de primar al municipiului Suceava candidează 6 persoane.

PSD – RÎMBU VASILE

AUR – AXINTE CĂTĂLIN

PNL – HARŞOVSCHI LUCIAN

PUSL – HARASIM CONSTANTIN

SOS – NEŞCULESCU ANDREI-IONUŢ

ADU – ANDRONACHE MARIAN

Independent – MUNTEANU TEODORA

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...