G4Media.ro

“Pingdemic” – un fenomen în Marea Britanie care amenință aprovizionarea magazinelor din…

“Pingdemic” – un fenomen în Marea Britanie care amenință aprovizionarea magazinelor din lipsă de personal obligat să se autoizoleze după alerte de Coronavirus

Guvernul britanic se declară “foarte îngrijorat” de impactul “pingdemic” și va emite foarte curând o listă a lucrătorilor esențiali scutiți.

Termenul pingdemic a fost inventat de curând și provine de la alerta provenită de la Serviciul Național de Sănătate (NHS), trimisă pe telefoanele mobile persoanelor care au intrat în contact cu alte persoane care au testat pozitiv cu Coronavirus, care solicită acestor persoane auto-izolarea pe timp de 10 zile.

Ministrul afacerilor, Kwasi Kwarteng, a declarat la Sky News că guvernul monitorizează situația și va stabili “foarte curând” o listă a lucrătorilor esențiali scutiți.

Lista scutirilor va fi destul de restrânsă pentru că, evident, trebuie să tragi linia undeva”, a spus el.

Un mare număr de comercianți cu amănuntul avertizează că sunt sub o “presiune crescândă” pentru a menține rafturile magazinelor aprovizionate pe fondul penuriei de personal cauzate de „pingdemic”.

Conducătorii din comerț au avertizat că lanțurile de aprovizionare “încep să se rupă” din cauza numărului de lucrători, inclusiv șoferi de camioane și personal de prelucrare a cărnii, care fac apel la aplicația NHS COVID-19.

Unii cumpărători au postat imagini pe rețelele sociale cu rafturile goale ale supermarketurilor din câteva regiuni ale țării.

Consorțiul britanic de vânzare cu amănuntul (BRC) a îndemnat acum guvernul să schimbe orientările de autoizolare pentru a ajuta la soluționarea problemei.

Cine primește un ping de aplicație trebuie să se izoleze timp de 10 zile – dar, spre deosebire de contactarea de către aplicația Test and Trace, aceasta este mai degrabă o recomandare decât o obligație legală.

Ultimele cifre arată că peste 500.000 de persoane au primit ping de aplicație în săptămâna până la 7 iulie, ceea ce a provocat îngrijorarea că milioane de persoane ar putea fi forțate să nu mai poată lucra pe măsură ce numărul cazurilor de infectare cu Coronavirus sporește.

Având în vedere că numărul cazurilor va crește în timpul verii, a apărut temerea că oamenii vor șterge aplicația în masă de pe telefoanele lor mobile pentru a evita impunerea izolării.

Sky News, The Times

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cum???
    Nu e de la bre it?

  2. Bah dar cine te obliga sa ti instalezi o aplicatie pe mobil, sau sa ai un mobil?