G4Media.ro

Ping-pong cu olimpicii la științe. După ce s-au calificat la etapele naționale…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ping-pong cu olimpicii la științe. După ce s-au calificat la etapele naționale de la Olimpiadele de Biologie, Chimie și Geografie, mai mulți elevi au fost anunțați că de fapt nu s-au calificat, fără nicio explicație (surse Edupedu)

Mai mulți elevi calificați la etapele naționale ale Olimpiadelor naționale de Biologie, Chimie și Geografie au fost anunțați că nu se mai regăsesc pe listele elevilor participanți la fazele pe țară, din aprilie, potrivit surselor Edupedu.ro. Elevii și profesorii ar fi sesizat diferențele de pe listele primite în tabele centralizate de la Ministerul Educației prin inspectorii școlari, fără alte precizări de la centru.

Decizia a fost luată de Ministerul Educației după ce instituția ar fi uitat să ia în calcul, pentru numărul de locuri totale, un întreg sector din București, cel puțin în cazul Olimpiadei Naționale de Geografie (ONG), arată informațiile Edupedu.ro.

Cu alte cuvinte, locurile elevilor calificați, validați de inspectoratele școlare și apoi anunțați că sunt calificați, adică merg mai departe la etapele naționale care vor avea loc în luna aprilie, au fost luate prin redistribuire către alți elevi din țară.

În cazul Olimpiadei Naționale de Chimie (ONCh), mai mulți elevi din județele Suceava și Mureș, de exemplu, ar fi fost tăiați de pe liste fără nicio explicație, conform surselor citate.

Articolul complet pe Edupedu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. …asa functioneaza digitalizarea la Ministerul Invatamantului: desecentralizata.
    Mi-e si rusine ca avem ADR… o autoritate in asa ceva care nu impune nimic!