G4Media.ro

Piața Sfatului din Brașov va fi reamenajată în urma unui concurs internațional…

Piața Sfatului din Brașov va fi reamenajată în urma unui concurs internațional de proiecte

În curând, municipalitatea din Brașov va începe proiectul de reamenajare a Pieței Sfatului. Un proiect ce va prinde formă doar după un concurs de soluții, pe care Primăria vrea să-l lanseze până la sfârșitul anului, transmite Rador.

Valoarea estimată a serviciilor de proiectare și a premiilor acordate este de aproape 1,6 milioane lei, la care se adaugă TVA.

„Acest simbol al Brașovului nu a mai trecut printr-un proces de renovare, de reamenajare, de reabilitare, de la finalul anilor ’80. Considerăm că este momentul ca acest proces să se întâmple. Dar nu oricum, ci printr-un concurs internațional de soluții, un concurs care să fie jurizat de arhitecți cu experiență de la nivel național și internațional, concurs pe care îl vom lansa în aceste zile. Am semnat documentația de începere a acestei proceduri de atribuire, urmează ca Ordinul Arhitecților din România să-și desemneze membrii în viitorul juriu, iar săptămânile următoare să facem anunțul public către toți cei interesați să participe la acest concurs”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Conform temei de proiectare realizate de Ordinul Arhitecților din România, obiectivul concursului constă în formularea unei soluții de amenajare a spațiului public respectând patrimoniul construit, ținând cont de toate etapele istorice prin care a trecut această piață.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu mai știe pluSeriCoiul de ColIBan cum să țam-țaram banii noștri. El nu este în stare de altceva în afară de minciuni pe fieisbuciuc și furtișaguri!

 2. Comentariile? Nu vă e rușine???????????????????????????????????????????????????????

 3. Poate schimba arhitectura fantanii arteziene, se potriveste ca nuca in perete cu restul ansamblului. Si patratele alea albe de pe caldaram sunt cam de porc.

 4. Toata zona, muresenilor, republicii, balcescu, castelului, tot scheiul, piata sfatului, totul este neingrijit, totul este in faliment, totul e de vanzare, totul sta sa cada!

  Tot orasul e o mizerie, o cocina comunista infecta!

  Dezastru!
  Dragi romani, evitati sa achizitionati proprietati in Brasov, nu mai aruncati cu banii pe fereastra! Orice investitie in ghetoul iasov inseamna a merge cu sacul la pomul laudat!

 5. Judecând după ce au ales oamenii sa comenteze mai sus, îți dai seama cu tristețe că românii au ajuns într-un grad de alienare grav și pare nimic nu le mai produce plăcere, satisfacție…
  Nu se face nimic? Nu e bine!
  Se face ceva? Nu e bine! Cercul e cam vicios, nu?
  Da, clasa politică este ceva morbid, dar haideți sa nu împroșcăm cu noroi pe oriunde trecem, fie și pe net.
  Suntem diferiți de ei? Să ne purtăm ca atare.