G4Media.ro

Piaţa muncii din Germania a fost afectată moderat de războiul din Ucraina:…

Sursa foto: Pixabay

Piaţa muncii din Germania a fost afectată moderat de războiul din Ucraina: Numărul șomerilor a scăzut în decembrie

Numărul şomerilor din Germania a scăzut în decembrie, potrivit datelor oficiale publicate marţi, anul trecut piaţa muncii fiind afectată doar moderat de războiul din Ucraina, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Oficiul Federal pentru Muncă (BA) a informat că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut luna trecută cu 13.000, până la cifra ajustată de 2,52 milioane.

Rata şomajului ajustată sezonier, care măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă şi populaţia aptă de muncă, a rămas stabilă, la 5,5%. Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,5%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să urce cu 15.000.

„În ultimul an, consecinţele invadării Ucrainei de către Rusia – majorările de preţuri, incertitudinile, dar şi fluxul de refugiaţi – şi-au lăsat amprenta. Dar ţinând cont de amploarea poverii, consecinţele au fost moderate”, a apreciat şeful Oficiului Federal pentru Muncă, Andrea Nahles.

Deşi Germania, cea mai mare economie europeană, a fost afectată de războiul din Ucraina, perspectivele s-au îmbunătăţit în ultimele săptămâni, după ce inflaţia s-a atenuat şi nu mai există pericolul penuriei de gaze naturale.

Preşedintele Bundesbank, Joachim Nagel, şi-a exprimat optimismul că va putea fi evitată o recesiune severă, datele preliminare indicând că problemele din sectorul industriei, extrem de important, şi perturbările din lanţurile de aprovizionare, au început să se atenueze.

Un număr din ce în ce mai ridicat de companii din Germania se confruntă cu un deficit de forţă de muncă, iar sindicatele cer insistent majorarea salariilor, pentru ca angajaţii să facă faţă inflaţiei ridicate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. a scazut de asemenea si in Spania