G4Media.ro

Piaţa mondială de calculatoare personale ar urma să revină pe creştere la…

Foto: Pixabay.com

Piaţa mondială de calculatoare personale ar urma să revină pe creştere la finele lui 2023 / Apple a fost singurul mare producător de PC-uri care şi-a majorat livrările în 2022

Livrările globale de computere personale sunt preconizate să revină pe creştere la finele lui 2023, urmând ca un nou ciclu de îmbunătăţire a sistemelor să accelereze creşterea pieţei de PC-uri în 2024, potrivit estimărilor firmelor de cercetare IDC şi Canalys, transmite Reuters.

Până acum, consumatorii afectaţi de inflaţie şi recesiune au amânat trecerea la un calculator personal mai performant, însă acest lucru va fi împins pentru ultima parte a anului, ceea ce va declanşa o creştere a pieţei de PC-uri, susţin cele două firme de cercetare.

„Segmentul comercial are mai multe motoare de creştere, inclusiv apropierea momentului când nu va mai fi oferit suport Windows 10 şi debutul unui nou ciclu de înlocuire”, susţin analiştii de la IDC.

Revenirea pieţei de PC-uri va fi susţinută şi de creşterea cererii din partea sectorului de educaţie din marile pieţe, în condiţiile în care sistemele achiziţionate în timpul pandemiei se vor apropia de finalul ciclului lor de viaţă, subliniază şi analistul Canalys, Ishan Dutt.

„Ne aşteptăm ca achiziţiile amânate să înceapă să impulsioneze piaţa la finele lui 2023, iar momentul de creştere se va accelera în 2024”, spune Ishan Dutt.

Firma de cercetare IDC estimează că livrările de PC-uri au scăzut cu 16,5%, până la 292,3 milioane unităţi în 2022, în condiţiile în care în ultimele trei luni ale anului trecut livrările au scăzut cu 28,1%.

În topul principalilor producători de calculatoare personale, livrările HP au scăzut cu aproape 25% anul trecut, pe locurile următoare situându-se Lenovo Group şi Dell Technologies. IDC susţine că Apple Inc a fost singurul mare producător de PC-uri care şi-a majorat livrările în 2022.  

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...