G4Media.ro

Philip Morris insistă să cumpere un producător de medicamente pentru boli pulmonare.…

sursa foto: Pexels

Philip Morris insistă să cumpere un producător de medicamente pentru boli pulmonare. Ofertă nouă de un miliard de lire sterline

Gigantul tutunului Philip Morris și-a ridicat oferta pentru a cumpăra producătorul de medicamente respiratorii Vectura, la peste 1 miliard de lire sterline, anunță BBC. Vectura produce medicamente și dispozitive inhalabile pentru tratarea bolilor respiratorii, cum ar fi astmul bronșic, și numără Novartis și GSK printre clienții săi.

Producătorul de țigări care are în portofoliu și marca Marlboro și-a mărit oferta la 1,65 lire sterline (2,29 dolari) pe acțiune după ce grupul american de investiții Carlyle a oferit vineri 958 milioane lire sterline (1,3 miliarde dolari). Vectura nu a comentat încă noua ofertă.

Compania listată la Londra a declarat vineri, înainte ca Philip Morris să majoreze oferta, că se poate poziționa mai bine sub proprietatea lui Carlyle, menționând „incertitudinile raportate cu privire la impactul asupra partenerilor companiei, apărute ca urmare a posibilității ca Vectura să fie deținută de PMI (Philip Morris) „.

Vectura a fost de asemenea de acord să dezvolte un potențial tratament inhalator pentru Covid-19 cu Inspira, o companie farmaceutică din Marea Britanie care se concentrează pe dezvoltarea terapiilor pentru boli respiratorii și infecțioase.

Noua ofertă vine după ce Philip Morris a spus că ar putea înceta să mai vândă țigări în Marea Britanie peste 10 ani, deoarece se concentrează pe alternative, cum ar fi țigările electronice.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. cred si eu..in ziua de azi se fac mai multi bani din medicamente decat din tutun…vor scoate si eu ceva vaccinuri in curand si cine stie ce virus mai apare scapat dintrun laborator anonim de la care sa-ti curga nasul si pentru care trebuie sa bagam oamenii in custi separate cu o camera sa ii observam de cate ori se scarpina la oo

  2. eu – in laboratoarele mele mari – produc otravă letală, destinată oamenilor și fiindcă îmi pasă de ei, nu’i așa, produc sau cumpăr și antidotul pentru otrava mea, care [otrava] îmi aduce bănuți mai frumoși decât ce dau pe antidot.. că deh! roata biznisului mee înainte!.. și tot așa..
    tot așa, fac și cu încălzirea globală – că nu degeaba mi-s dorel !…