G4Media.ro

Petre Daea anunță că România are la dispoziție 1,5 miliarde de euro…

Sursa foto: Pixabay

Petre Daea anunță că România are la dispoziție 1,5 miliarde de euro din fonduri UE pentru irigații / Anul trecut cerea renegocierea PNRR pentru bani de irigații

România poate beneficia de fonduri în valoare de 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare, combaterea eroziunii solului şi îmbunătăţirea sistemului de irigaţii, a declarat ministrul Petre Daea, care a prezentat, miercuri, la Deva, Planul Naţional Strategic 2023-2027 pentru dezvoltarea agriculturii, potrivit Agerpres.

„Avem o sumă de 1,5 miliarde de euro pe care trebuie să-i investim în lucrările acestea de îmbunătăţiri funciare, înţelegând irigaţii, combaterea eroziunii solului şi de desecare, ştiindu-se că în partea de vest a ţării avem probleme din acest punct de vedere. Avem o reţea foarte bogată de canale de desecare pe care trebuie să le activăm în aşa fel încât să le putem folosi cu dublu scop, în condiţiile în care natura ne impune un asemenea comportament. Să le folosim şi la desecare, să le folosim şi la irigat, atunci când natura ne indică o asemenea posibilitate şi când fermierul apelează la o asemenea la o asemenea soluţie”, a spus ministrul Agriculturii.

El a arătat că pentru sistemele de irigaţii secundare sunt disponibile sume pentru investiţii în valoare de 500 de milioane de euro, din care 100 de milioane de euro sunt pentru sistemele locale de irigaţii, iar diferenţa pentru fermierii care sunt asociaţi în diferite organizaţii de profil.

Planul Naţional Strategic 2023-2027 pentru dezvoltarea agriculturii va pune la dispoziţia acestui sector economic o sumă de 15,8 miliarde de euro, ministrul Daea subliniind că banii trebuie să ajungă, în totalitate, la fermierii români, fără să fie afectaţi de corecţii financiare.

Reamintim că liderii PSD au bătut monedă întreg anul 2022 pe nevoie renegocierii PNRR pentru includerea de fonduri pentru irigații. Ei au spus în repetate rânduri că România nu are suficiente fonduri în bugetul național sau în fondurile europene de coeziune.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Acest dinozaur comunist e unul din acei „proști cu ștaif” descriși în concertul „Tot Degeaba” al lui Tudor Gheorghe.

  • De acord cu D-voastra cand spuneti ca daea e o relicva comunista inutila si mai ales periculoasa prin lipsa totala de viziune sincronizata cu timpurile moderne. Vorbind insa si despre maestrul Tudor Gheorghe, sa dam Cezarului ce e al lui: l-a sustinut pe ponta si in 2016 a fost trup si suflet (declarat oficial) cu aneta3 cand postul super-profesionist si obiectiv de stiri a incasat-o de la stat. A zis maestrul ca are dreptul la opinii si alegeri proprii dar optiunea ponta&psd ma lasa cu un gust amar.
   PS Stiu, eu sunt un nimeni dar, va rog, respectati-mi si mie dreptul de a avea o parere 🥺

 2. Caraghioșii!!

 3. Știm comunistule analfabet funcțional , așa avem și cereale da importam de la bulgari , rosii avem prin marele program tomata , da am importat la greu de la turci . Un gunoi comunist care încă trăiește in epoca marilor realizări pe hârtie .

 4. Daca nu era USR, nici azi nu aveam PNRR

 5. Nicicand Romania nu a avut la dispozitie asemenea fonduri relativ usor de accesat si nici oportunitatea de a investi cu adevarat in domenii critice pentru dezvoltare. Nenorocirea e ca accesarea sumelor s-a nimerit sa fie conditionate de actiunile unor adevarati impostori incompetenti care nu au nici vointa si nici capacitatea profesionala sa faca acest lucru. Niste bani vor veni, dar nu toti care s-ar putea atrage iar din sumele primite cu siguranta se va face mult prea putin si nu de calitate fata de ce ar trebui. Doar privindu-i pe unii ministri in functie iti dai seama de adevaratele lor intentii iar cand mai si deschid gura iti e clar ce competenti sunt.

 6. Daea? Un clown senil. Așa pare. Dar eu cred ca e precursor …de mafiot! Păi nu lipseau irigațiile din PNRR? Că așa ziceau și plângeau toți. Cum să pui banii în PNRR dacă tu ai 1,5 miliarde pe care le ții ascunse? Doar dacă vrei să-i furi…

 7. Bine ca A AFLAT si Daea – „ala” cu oaia ! Poate se va continua „ceva- ceva” si la Canalul Siret – Baragan Este CEA MAI IMPORTANTA actiune din Programul de Irigatii ! Dar mereu uitata si amanata ” ad calendas grecas” !!