G4Media.ro

Petiție transmisă UEFA de către suporterii Sepsi Sfântu Gheorghe, împotriva acuzațiilor de…

Foto: Sepsi OSK

Petiție transmisă UEFA de către suporterii Sepsi Sfântu Gheorghe, împotriva acuzațiilor de rasism: ”Condamnăm rasismul, șovinismul și orice fel de ură” / Clubul a fost amendat cu 10 mii de euro după ce suporterii ar fi executat salutul nazist la un meci de cupe europene

O petiție numită „Sepsi OSK fans are not racist!” (din engl. Fanii Sepsi OSK nu sunt rasiști), adresată UEFA, cu scopul de a combate acuzațiile de rasism pe baza cărora a fost amendată echipa după meciul de la finele lunii iulie din Conference League, a fost publicată pe site-ul www.petitions.net, informează Covasna Media.

Textul petiției, prezentat în trei limbi (engleză, maghiară și română), explică și ce înseamnă gestul suporterilor care a generat sancționarea clubului Sepsi OSK. De asemenea, subliniază și că, în comunitatea de suporteri ai echipei din Sfântu Gheorghe, nu sunt tolerate manifestările rasiste.

„De la începuturi, rasismul este imposibil de conceput de către noi, deoarece echipa Sepsi OSK are o galerie multietnică. Noi încurajăm și respectăm la fel orice jucător al echipei noastre favorite, indiferent de rasa, etnia sau religia lui. Expresia în cauză a manifestării suporterilor Sepsi OSK este un element al unei „coreografii” acceptate și uzuale pe plan local: ridicăm mâna spre cer, pornind de la zona inimii, în timp ce scandăm numele orașului nostru. Cu toate că acest gest seamănă cu o formă sinistră de ridicare a brațului, este esențial că diferă de aceasta atât ca intenție, cât și ca scop și mesaj. Rugăm, deci, UEFA să ia în calcul următoarele: motivația noastră în acest sens este cu totul alta decât orice manifestare rasistă de sprijin, respectiv că unele similarități existente în lumea largă nu înseamnă în toate cazurile aceeași intenție. În consecință dorim ca UEFA să-și modifice opinia asupra acestui caz, deoarece considerăm ca fiind greșită eticheta actuală conform căreia noi am fi rasiști. Cu urări de bine: comunitatea multietnică de suporteri ai echipei Sepsi OSK”, transmite petiția.

Clubul Sepsi OSK a fost amendat, la începutul lunii august, de către UEFA cu 10.000 de euro și, totodată, a primit obligația de a lăsa libere 500 de locuri pe stadion la meciul cu echipa Djurgårdens IF din Suedia.

Sancțiunile au venit pe fondul unui gest al suporterilor (scandarea Szentgyörgy! Szentgyörgy! în timp ce brațele erau conduse de la inimă la cer), catalogat drept rasist de observatorul de joc elvețian al meciului din 28 iulie, din Slovenia, în cadrul Conference League.

Sepsi OSK a transmis atunci că depune contestație împotriva acestei sancțiuni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Maghiarii ca și românii
    Maghiarul – noi nem vrem autonómia, vrem românulrile afar
    Românii – noi nu facem mizerie, așa era când am venit
    Nimeni nu recunoaște ceea ce se vede și din spațiu
    În rest ne plângem de milă și votăm udmr psd pnl