G4Media.ro

Peste o sută de persoane au fost arestate în toată Rusia în…

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Peste o sută de persoane au fost arestate în toată Rusia în timpul funeraliilor lui Navalnîi

Peste o sută de persoane au fost reţinute în toată Rusia în timpul funeraliilor liderului opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, care a fost înmormântat vineri în capitala Rusiei, pe fondul unor măsuri stricte de securitate, scrie EFE, transmite News.ro.

Deşi înmormântarea a avut loc la Moscova, cel mai mare număr de arestări a avut loc în oraşele siberiene Novosibirsk şi Omsk, unde până la 35 de persoane au fost trimise la secţiile de Poliţie, potrivit organizaţiei OVD-Info, care monitorizează drepturile deţinuţilor.

La Moscova, 14 persoane au fost arestate, în timp ce în capitala Uralilor, Ekaterinburg, considerat cel mai liberal oraş din ţară, au fost arestate în jur de zece persoane.

Funeraliile de la Moscova s-au petrecut fără incidente, atât în ​​jurul bisericii Mariino unde a fost instalată capela funerară, cât şi în cimitirul Borisovo unde a fost înmormântat liderul opoziţiei.

Participanţii au ridicat pancarte împotriva războiului şi a Kremlinului, deşi au strigat „Putin, criminal! De data aceasta au fost sporadici.

Susţinătorii lui Navalnîi au raportat că unii provocatori au strigat „Hai să mergem la Kremlin!”, dar au fost rapid identificaţi şi ignoraţi de mulţime.

Cimitirul situat în sud-estul Moscovei a fost nevoit să închidă şi să-şi redeschidă porţile în mai multe rânduri din cauza fluxului mare de oameni care doreau să-şi ia rămas bun de la Navalnîi, care a murit subit la 16 februarie într-o închisoare din Arctica, a cărei familie şi Occidentul îl fac direct responsabil pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...