G4Media.ro

Peste jumătate din populația țărilor sărace a fost vaccinată anti-COVID

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Peste jumătate din populația țărilor sărace a fost vaccinată anti-COVID

Acoperirea vaccinală în țările sărace a ajuns la 50%, a anunțat, joi, alianța internațională Gavi, salutând progresele înregistrate în depășirea inegalităților în ceea ce privește accesul la vaccinare. Deși inegalitățile persistă, „țările cu venituri mici au făcut progrese remarcabile”, atingând un „prag decisiv în ceea ce privește acoperirea” cu vaccinul Covid-19, a precizat alianța Gavi într-un comunicat, transmite francetvinfo.fr.

În cele 92 de țări cu venituri mici care au primit vaccinuri finanțate de donatori, acoperirea a ajuns la o medie de 50%, a declarat alianța Gavi, care gestionează sistemul internațional Covax împreună cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și alte agenții, care are ca scop asigurarea unei disponibilități echitabile a vaccinurilor și tratamentelor Covid-19 la nivel mondial.

S-au înregistrat progrese importante de la începutul anului 2022, când doar 31% dintre persoanele din aceste 92 de țări primiseră primele două doze. Anterior, acoperirea în 34 dintre aceste țări era mai mică de 10%, ceea ce este acum cazul în doar zece țări, a precizat Gavi.

Alianța internațională și OMS au deplâns de mult timp lipsa de solidaritate în ceea ce privește accesul la vaccinarea împotriva Covid-19. Accesul inegal la vaccinuri „este cel mai bun aliat al pandemiei Covid-19”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la începutul acestui an. Aceasta permite variantelor să crească liber, condamnând lumea la alte milioane de morți și prelungind criza economică. De când au fost disponibile primele vaccinuri Covid-19, Covax a livrat peste 1,4 miliarde de doze în țările cu venituri mici din întreaga lume.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Și dacă vaccinezi cu apa plata rezultatul epidemiologic va fi la fel. Medical vorbind trebuie sa fii redus mintal sa crezi ca actualele vaccinuri anti covid (și foarte probabil și cele viitoare) pot controla eficient pandemia. Avem experimentul israelian apoi evoluțiile din tari foarte vaccinate: marea Britanie, Franța, Italia.

    • Ai scris o apa plata de comentariu. Romania are mai multi morti de Covid la 1 mil. de locuitori decat toate tarile enumerate de tine – si decat multe alte tari , cu un sistem sanitar mai slab decat al nostru… Sa ii faci pe altii „redusi mintal”, in situatia data, arata exact capacitatea ta intelectuala!