G4Media.ro

Peste 700 de călăuze au fost arestate în Germania din octombrie, afirmă…

Sursa foto: digit.site36.net

Peste 700 de călăuze au fost arestate în Germania din octombrie, afirmă ministrul de interne / Nancy Faeser: Verificările au prevenit 17.600 de intrări neautorizate de migranți

Ministrul german de interne Nancy Faeser a declarat că s-au înregistrat unele succese iniţiale în limitarea migraţiei neregulate spre Germania, relatează sâmbătă dpa, transmite Agerpres.

„Solicitările de azil sunt în prezent cu o cincime mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Verificările noastre la frontieră au dus la reţinerea a 708 de contrabandişti din octombrie şi au prevenit 17.600 de intrări neautorizate”, a declarat politiciana social-democrată pentru grupul media Funke.

Faeser a vorbit despre rezoluţiile adoptate de guvern, care sunt susţinute de coaliţia formată din trei partide condusă de cancelarul Olaf Scholz.

„Am legiferat pentru proceduri de azil mai rapide. Pachetul nostru legislativ cuprinzător pentru deportări mai multe şi mai rapide este în vigoare. Iar acum, prin utilizarea de carduri de plată în loc de plăţi cash, am arătat cu claritate că îi ajutăm pe refugiaţi să fugă de război şi teroare, dar în acelaşi timp împiedicăm ca banii să ajungă la contrabandişti”, a spus ministrul de interne.

Vineri, parlamentul german, Bundestagul, a votat pentru a furniza pe viitor solicitanţilor de azil şi migranţilor din Germania beneficii sociale prin intermediul unui card de plată în loc de bani gheaţă.

Parlamentarii care au susţinut schimbarea au argumentat că va preveni utilizarea banilor pentru plata traficanţilor sau pentru a-i transfera familiilor în ţările din care provin. Unii au afirmat chiar că migranţii au fost atraşi în Germania de beneficiile sociale.

Nancy Faeser a salutat adoptarea reformei azilului în UE, care a trenat timp de ani de zile. Asta demonstrează capacitatea Europei de a acţiona, a spus ea.

„Luni voi vizita frontiera externă dintre Bulgaria şi Turcia pentru a vedea cum protecţia sporită masiv a frontierelor externe şi procedurile de azil conforme cu drepturile omului sunt implementate cât de curând posibil”, a spus Nancy Faeser.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...