G4Media.ro

Peste 70 de străini, prinşi când voiau să treacă ilegal graniţa, unii…

Sursa foto: Inquam Photos / Ciprian Petcut

Peste 70 de străini, prinşi când voiau să treacă ilegal graniţa, unii ascunşi în portbagaje / Sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Pakistan şi Palestina, majoritatea intraţi legal în ţară

Peste 70 de străini au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria prin judeţele Arad şi Bihor, unii fiind ascunşi în portbagajele unor autoturisme transportate într-un autotren cu platformă specială, anunță Agerpres.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, în timp ce erau verificate două TIR-uri conduse de şoferi turci, care transportau mobilă şi gresie în Germania şi Polonia, au fost descoperiţi 57 de migranţi.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, 57 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre mijloacele de transport fiind descoperite 55 de persoane. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Pakistan şi Palestina, majoritatea intraţi legal în ţara noastră”, a informat, miercuri, Poliţia de Frontieră Arad.

La PTF Vărşand, au fost prinşi opt migranţi care se ascundeau în portbagajele unor maşini transportate pe platforma specială a unui autotren care mergea în Germania. Aceştia sunt din Bangladesh şi Sri Lanka.

De asemenea, poliţiştii de frontieră de la Borş au prins şase persoane din India şi Pakistan care mergeau pe jos, pe câmp, spre graniţa cu Ungaria.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Fenomenul pe frontiera de vest ia amploare ,dar se pare că poliția de frontieră reușește să-l controleze.

  2. Ca sa ajunga la frontiera de vest, trebuie sa intre pe la vamile cu Bulgaria si Serbia. Domnii vamesi de acolo se pare ca o duc bine si nu prind pe nimeni.

  3. Da,aici e problema ,la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria și Serbia,însă din câte rezultă din articol majoritatea migranților în discuție intraseră legal în România,ceea ce înseamnă că se aflau în evidența Oficiului Român de Imigrări.