G4Media.ro

Peste 600 de permise de conducere retrase de polițiști, sâmbătă, dintre care…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Peste 600 de permise de conducere retrase de polițiști, sâmbătă, dintre care 115 pentru consum de alcool sau droguri

Personalul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne a intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.234 de evenimente, dintre care 2.754 circumscrise menţinerii ordinii publice şi 1.480 pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, informează MAI, într-un comunicat de presă preluat de News.ro.

„Poliţiştii, poliţiştii de frontieră, jandarmii şi pompierii au fost la datorie şi în penultima zi a minivacanţei prilejuite de Ziua Naţională a României şi Sărbătoarea Sfântului Andrei, principalele linii de acţiune fiind prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, siguranţa rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea frontierei de stat şi gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă. În ultimele 24 de ore, personalul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne a intervenit la 4.234 de evenimente, dintre care 2.754 circumscrise menţinerii ordinii publice şi 1.480 pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă”, precizează comunicatul de presă al MAI.

Având în vedere valorile crescute ale traficului rutier, precum şi condiţiile meteorologice specifice sezonului rece, poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru fluidizarea circulaţiei pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor şi depistarea conducătorilor auto care pot reprezenta un pericol.

În urma acţiunilor din teren, pentru încălcări ale legislaţiei specifice, au fost retrase 611 permise de conducere (dintre care 108 pentru consum de alcool şi 7 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise), precum şi 296 certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 912 posibile infracţiuni, peste 23% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 146 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 155 de fapte penale. Faţă de 18 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În plus, au fost depistate 10 persoane urmărite naţional sau internaţional, mai indică sursa citată.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii şi jandarmii au constatat 7.910 contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei.

Pompierii au efectuat 18 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 192.000 lei.

În ultimele 24 de ore, echipajele MAI de intervenţie în situaţii de urgenţă au desfăşurat 1.220 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 62 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 11 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.453 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 148.909 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 3 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,1%, mai precizează sursa menţionată.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 32.765 de mijloace de transport şi 120.883 de persoane, dintre care 8.596 cetăţeni ucraineni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...