G4Media.ro

Peste 60% dintre ruşi deplâng destrămarea URSS, un procent în scădere în…

Peste 60% dintre ruşi deplâng destrămarea URSS, un procent în scădere în ultimii ani / 82% dintre aceștia au între 46 şi 60 de ani

Circa două treimi dintre ruşi (62%) deplâng destrămarea Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice (URSS), eveniment de la care se împlinesc 30 de ani în această lună, potrivit unui sondaj publicat de centrul de sondare a opiniei publice FOM, transmite miercuri Agerpres, care citează EFE.

Printre nostalgici, majoritatea (82%) sunt persoane cu vârste cuprinse între 46 şi 60 de ani, conform sondajului. Iar în categoria de vârstă de peste 60 de ani, acest procent este de 76%.

În privinţa tinerilor născuţi după prăbuşirea imperiului sovietic, doar 28% deplâng dispariţia sa.

Totuşi, în ansamblu, 52% dintre ruşi au declarat că ar dori refacerea Uniunii Sovietice, cu toate că 74% s-au declarat convinşi că „resuscitarea” URSS este o misiune imposibilă.

În 2018, procentul ruşilor care deplângeau destrămarea URSS era de 66%, notează EFE, care aminteşte că recordul absolut a fost înregistrat în 2005, când 75% dintre persoanele chestionate au mărturisit că regretă prăbuşirea Uniunii Sovietice.

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat din nou, în decembrie, drept „tragedie” dizolvarea URSS. „Pentru mine, la fel ca pentru majoritatea cetăţenilor, a fost o tragedie”, a declarat liderul de la Kremlin într-un interviu. Însă şi Putin a subliniat în mai multe rânduri că nu are planuri să resusciteze Uniunea Sovietică, deoarece este un demers „imposibil şi fără sens”.

sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Poate fosilele boșoroage comuniste ar trebui să se gândească la viitor, la cei intre 1 si 30 de ani, nu să fie nostalgici la dictatură și la o perioadă neagră!

    • Aia de 1-30 tre sa fie pe vecii sclavii capitalistilor! Sa munceasca zilnic pt miliardarii lumii, trag pamant pe voi!

    • Cum o dai… tot acolo ajungi (sclav).

    • sau poate ar trebui sa vedeti voi anticomunistii realitatea si declinul capitalismului si al liberalismului care saraceste oamenii si nu le ofera sanse si o viata decenta

  2. Stai ca se duce usr la ei și ii renew-esc și pe ei…

    • USR n-are un model de economie socialista.Nu mai sta pe facebook si citeste o carte economica sau macar o publicatie online gogule.