G4Media.ro

Peste 540 de morți și 46.200 de case avariate în Pakistan din…

Sursa foto: Twitter / Maaz Awan

Peste 540 de morți și 46.200 de case avariate în Pakistan din cauza inundațiilor, după cele mai puternice ploi din ultimele decenii

Inundațiile bruște cauzate de ploile musonice anormal de abundente au ucis cel puțin 549 de persoane în Pakistan în ultima lună, comunitățile izolate din provincia săracă din sud-vestul țării, Balochistan, fiind printre cele mai afectate, a anunțat o agenție guvernamentală, potrivit Reuters.

Agențiile guvernamentale și armata au înființat tabere de ajutor și de asistență în regiunile afectate de inundații și au lucrat pentru a ajuta la relocarea familiilor și pentru a furniza alimente și medicamente.

În afară de victime, inundațiile au avariat peste 46.200 de case, a declarat vineri Autoritatea Națională de Gestionare a Dezastrelor (NDMA).

„Facem tot posibilul pentru a oferi asistență extinsă și reabilitarea victimelor inundațiilor”, a declarat prim-ministrul Shehbaz Sharif în timpul vizitei în zonele afectate.

Însă guvernul provincial din Balochistan a declarat că are nevoie de mai multe fonduri și a făcut apel la organizațiile internaționale pentru asistență.

„Pierderile noastre sunt masive”, a declarat ministrul șef al provinciei, Abdul Qudoos Bezenjo. Au existat penurii de alimente în fiecare district afectat de inundații, unele dintre ele fiind, de asemenea, deconectate de restul provinciei din cauza faptului că peste 700 de kilometri de drumuri au fost spălate de ape.

Bezenjo a declarat că provincia sa are nevoie de „asistență uriașă” din partea guvernului și a agențiilor internaționale de ajutorare.

Luna trecută a fost cea mai ploioasă din ultimele trei decenii, cu 133% mai multe ploi decât media ultimilor 30 de ani, a declarat NDMA. Balochistanul, care se învecinează cu Iranul și Afganistanul, a primit cu 305% mai multe ploi decât media anuală, a precizat agenția pentru dezastre.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sa ne dea noua apa, ca la noi e seceta !

  2. condoelantex549.condolencesx549.د خواشینېx549.تعزیتx549.taziyatx549