G4Media.ro

Peste 400 de voluntari au refăcut fațadele a 30 de case în…

Color-the-village-Farasesti_foto-Andrei-Dragomir

Peste 400 de voluntari au refăcut fațadele a 30 de case în doar 3 zile. Evenimentul Color the Village s-a desfășurat în acest an în  comuna Pietroasa Timiș

Peste 400 de voluntari din toate colțurile țării, dar și din străinătate au participat la ediția din acest an a evenimentului Color The Village care a avut loc la Fărășești, în comună Pietroasa, județul Timiș, relatează Opinia Timișoarei.

În decursul celor 3 zile de eveniment au fost refăcute 30 de fațade de case, câteva dintre ele fiind ale clădirilor importante pentru comunitate, cu funcțiuni publice. Școală a fost zugrăvită de o echipa de voluntari formată din angajați ai Consiliului Județean Timiș, iar o echipa de voluntari ai Prefecturii Timiș a lucrat la o casă amplasată în zona centrală a satului.

Sursa foto: Color the village Farasesti / Andrei-Dragomir

Grădiniță a fost și ea zugrăvită, iar o echipa de tineri voluntari de la Liceul de Arte din Timișoara a realizat pe această o pictură murală. Toate clădirile din centrul satului sunt acum renovate.

Comunitatea baptistă din localitate s-a mobilizat și a zugrăvit complet biserica baptistă nouă, de mari dimensiuni, iar voluntarii au format o echipa pentru a salva biserica baptistă veche de la 1936.

La finalul evenimentului, cu ajutorul Universității de Știinte Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și a Facultății de Horticultură și Silvicultură, voluntarii au plantat flori de sezon la casele renovate.

Proiectul Color the Village al Asociației Acasă în Banat este unic în țară și își propune să pune în valoare arhitectură tipică din această zonă.

Sursa foto: Color the village Farasesti / Andrei-Dragomir

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter