G4Media.ro

Peste 400 de pagini de amendamente la proiectele legilor Educației de la…

Foto: Pexels.com

Peste 400 de pagini de amendamente la proiectele legilor Educației de la ministere și instituții obligatorii în procesul de avizare – surse / Sunt semnalate inclusiv greșeli de scriere, erori gramaticale, dezacorduri și virgule între subiect și predicat

Proiectele de legi ale educației au strâns peste 400 de pagini de amendamente și propuneri de modificare din partea celor 13 ministere avizatoare și a instituțiilor de la care Ministerul Educației este obligat să obțină aviz pentru a putea propune Guvernului adoptarea. Potrivit surselor Edupedu.ro, cele mai multe amendamente au venit de la Ministerele Justiției și Finanțelor, 58 de pagini, respectiv 24.

Cele mai multe observații și recomandări au fost primite de la Consiliul Economic și Social – 154 de pagini pentru cele două proiecte de legi.

Consiliul Legislativ a transmis și el 135 de pagini de modificări, mai multe pentru proiectul legii învățământului superior (90) decât pentru proiectul de lege a învățământului preuniversitar (45).

Instituția responsabilă de redactarea actelor normative din punct de vedere al tehnicii legislative remarcă greșeli de scriere și gramaticale în cele două texte de lege. Astfel, Ministerul Educației ar trebui să revizuiască tot ce a scris – „este necesară revizuirea în ansamblu a proiectului”, fiind date exemple de virgule între subiect și predicat, dezacorduri între diferite părți de propoziție și alte asemenea greșeli.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. „Consiliul Legislativ, Instituția responsabilă de redactarea actelor normative din punct de vedere al tehnicii legislative, remarcă greșeli de scriere și gramaticale în cele două texte de lege.” Pe cuvântul meu de pionier ca n-am nietzsche un amestec, desi am acest obiei urât de a remarca greșeli de scriere și gramaticale prin textele redactate de Onor Institutiile Nationale.