G4Media.ro

Peste 40 de ONG-uri şi mari capitale europene solicită Comisiei Europene introducerea…

Sursa foto: CarVertical

Peste 40 de ONG-uri şi mari capitale europene solicită Comisiei Europene introducerea rapidă a standardului de emisii Euro 7 / Se estimează că î95 de milioane de maşini cu combustie internă vor fi vândute în Europa până în 2035, când se preconizează că Euro 7

Un grup de peste 40 de organizaţii neguvernamentale şi câteva oraşe europene, precum Paris, Londra sau Bruxelles, au transmis, recent, o scrisoare Comisiei Europene (CE) prin care solicită introducerea rapidă a standardului Euro 7 pentru vehicule şi limitarea poluării din trafic, informează activiştii de mediu ai Asociaţiei 2Celsius, una dintre organizaţiile semnatare, informează Agerpres.

În viziunea experţilor, un standard Euro 7 ambiţios ar putea reduce emisiile totale de NOx din Uniunea Europeană (UE) cu 4,2 milioane de tone până în anul 2050 şi ar putea evita 35.000 de decese premature.

Conform sursei citate, una dintre solicitări se referă la stabilirea celei mai mici limite globale, pe baza celei mai bune tehnologii disponibile, ce ar trebui cel puţin aliniată cu cele mai ambiţioase scenarii de limită prezentate de Consorţiul pentru emisii ultra-scăzute ale vehiculelor (CLOVE), format în general din cercetători în disciplinele mobilităţii şi transporturilor). „Pe lângă aceasta, este nevoie urgentă de mai multă ambiţie pentru a reduce emisiile de pornire la rece, adică cele care apar atunci când motorul este pornit pentru prima dată, pentru toate vehiculele la cele mai scăzute niveluri fezabile din punct de vedere tehnic. Acest lucru este esenţial pentru a reduce emisiile totale ale călătoriei, în special pentru NOx în zonele urbane, unde majoritatea oamenilor sunt expuşi”, notează organizaţia.

De asemenea, semnatarii scrisorii solicită Comisiei Europene să se asigure că propunerea sa reglementează toţi poluanţii relevanţi dăunători sănătăţii umane şi mediului, inclusiv particule ultrafine, amoniac, oxizi de azot, metan şi formaldehidă şi gaze organice non-metanice; că acoperă toate condiţiile de conducere care pot fi întâlnite în Europa, asigurându-se că limitele de emisii se aplică oriunde şi oricând este condusă o maşină; că asigură conformitatea cu emisiile pe durata de viaţă şi necesită durabilitate şi testare în funcţionare care acoperă întreaga durată de viaţă a vehiculelor în toate statele-membre.

„Consumatorii ar trebui, în sfârşit, să aibă încredere în eficacitatea standardelor de emisii atunci când merg la dealer. Dacă o maşină este proiectată pentru a fi condusă într-un anumit mod pe şosea, cum ar fi în călătoriile în oraş, atunci trebuie să respecte limitele de emisii atunci când maşina se conduce astfel. În plus, orice posibilitate de depăşire a limitelor aplicabile, aşa-numitele condiţii de conducere „extinse”, ar trebui să se aplice numai condiţiilor de conducere foarte rare şi extreme (…) În următorul standard ar trebui incluse prevederi stricte privind cerinţele de durabilitate pentru a evita astfel de situaţie. Pentru ca Euro 7/VII să aibă succes, toate aspectele menţionate (…), precum şi cele propuse de CLOVE, trebuie să fie introduse împreună ca un pachet cuprinzător de măsuri până cel târziu în 2025. Orice altceva mai puţin ambiţios, cum ar fi o revizuire limitată a Euro 6, care, de exemplu, reduce doar limitele de emisii de poluanţi, fără a ţine cont de îmbunătăţirile durabilităţii sau a condiţiilor de testare, nu va ajuta prea mult pentru a îmbunătăţi performanţa reală a vehiculelor privind emisiile. De asemenea, va arăta că UE nu a reuşit să înveţe din scandalul Dieselgate şi să reducă Euro 7 la un exerciţiu de „greenwashing””, explic specialiştii 2Celsius.

Organizaţia europeană Transport&Environment (T&E) estimează că încă 95 de milioane de maşini cu combustie internă (MCI) vor fi vândute în Europa în perioada 2025 – 2035, când se preconizează că Euro 7 va intra în vigoare, în timp ce pătrunderea pe piaţă a camioanelor cu emisii zero va mai dura. În medie, aceste vehicule vor rămâne pe drumuri mai mult de un deceniu şi mult mai mult în Europa Centrală, de Est şi de Sud, adesea peste 15 ani, avertizează organizaţia de profil.

„Aceasta înseamnă că există cel puţin încă un sfert de secol de vehicule poluante pe drumurile UE. Un nou standard Euro 7/VII este ultima şansă a Europei de a reduce poluarea toxică de la motoare şi nu poate fi ratată (…) Reducerile extrem de importante ale poluării sunt fezabile atât din punct de vedere tehnic, cât şi economic. Propunerea Comisiei trebuie să fie o revizuire cuprinzătoare a standardului Euro 6/VI învechit, reducând poluarea la cele mai scăzute niveluri fezabile din punct de vedere tehnic şi înlăturarea tuturor lacunelor lăsate în urmă din era Dieselgate”, susţin activiştii de mediu.

Pe de altă parte, în octombrie 2021, un document informativ al Grupului de campanii T&E, citat de site-ul organizaţiei de mediu 2Celsius, atrăgea atenţia asupra faptului că industria auto europeană încearcă să întoarcă publicul şi guvernele împotriva Euro 7, pe motiv că noile standarde dure vor paraliza vânzările şi vor ameninţa locurile de muncă.

Astfel, datele T&E relevă că, numai în 2020, Asociaţia Producătorilor de Automobile Europene (ACEA), Volkswagen, Daimler şi BMW au cheltuit aproape 9 milioane de euro pentru a face lobby la Bruxelles, iar la începutul anului trecut, ACEA a lansat o campanie publică împotriva Euro 7, „făcând afirmaţii nefondate că legislaţia ar însemna o interdicţie a motorului cu ardere internă”.

2Celsius este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2010 cu scopul de a influenţa politicile privind schimbările climatice la nivel naţional şi european. Asociaţia este membră a organizaţiilor internaţionale European Environmental Bureau, Climate Action Network Europe şi Federaţiei Europene pentru Transport şi Mediu (T&E).

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. ong-uri globaliste si capitale europene conduse de primari de stanga, socialisti. adica fanaticii

  • Crezi că producatorul auto ar trebui sa fie responsabil de sistemul de filtrare al noxelor si nu proprietarul mașinii?

  • @Spark, dar de eficienta sistemului de franare, de cel al directiei si de siguranta masinii? Tot proprietarul? Ce ne mai place sa aruncam vina pe individ

  • Evident era un apropo pentru cel de la ITP

 2. Merita vazut cine sponsorizeaza aceste ong-uri:))

  • Cum identifici trolii? Ataca unde nu e cazul

 3. După cum se vede nimeni nu vorbeste despre ITP pe bune (pentru ca nu e de interes public, e la mica intelegere). Uneori ma si intreb pentru ce plătesti banii ăia pentru itp…

  Dar da, masura e buna in conditiile in care marea majoritate a masinilor noi sunt luate de catre institutii de stat, firme care fac afaceri cu statul si corporatii pentru ca leasingul operational la 4 ani e atat de atractiv.

 4. Frectie cu apa pt baba cu picior de lemn aka EU. Si China, US, India, Rusia, Japonia, Corea, Arabia Saudita, Iran, Brazilia etc., ce o sa faca, retoric …
  Incercarea de a combate schimbarilor climatice are 0 sanse atita timp cit masurile trimbitate nu sint aplicate consistent global, altfel nu au decit o valoare de semnalizare de virtute

 5. Oare ong-urile astea au făcut apel la statele UE sau la UE să facă în așa fel încât oamenii să își permită mașini cu euro 7? Sau noi muritorii de rând trebuie sa mergem doar pe jos ai să lucrăm ca și sclavi pentru ca cei de la UE și ONG-uri sa își permită mașini cu euro 7?

 6. clar, vor sa te extermine prin reducerea sansei de a face cancer la plamani. huu globalistii

 7. Clar te extermina. Mai ales cand fac vaccinuri si medicamente care iti salveaza viata. Sau tehnologii mai putin poluante. Oricum numai omul de rand respira aer toxic. Aia de sus respira alt aer. 😂😂😂😂

 8. Nu am vazut,auzit de nici un ,,ecologist,, sa renunte la tot si sa locuiasca in pestera si sa manance lacustele lui UE.Dar au pareri si ne obliga pe noi muritorii.

 9. Andrei sunt de acord cu tine, dar nu consideri că ar trebui să aibă un preț accesibil pentru toată lumea?

 10. ONG-urile să se ducă să ii amendeze pe piticul atomic și crăcănat,pe ăla cu ochi oblici,xi parcă, pe Kim frezatul!!! ăia fac marea poluare,alaturi de Sam,nu UE(7 la sută)!?! dacă nu îi taxează întâi pe ăia poate să se ducă la dreaku!!!ia bani degeaba!!

 11. Trebuie mutată finanțarea de la rutier la feroviar… https://youtu.be/muPcHs-E4qc

 12. Idei de tot 💩

  • Comentarii de tot… x-ul.
   Pentru cei 2oi troli de mai sus: cititi si voi Constitutia: e cu reguli, dar voi vreti fara reguli.

 13. Tare cred că motorul termic depășește bine 2035. Tracțiunea bombelectrică e un chix.