G4Media.ro

Peste 37 de tone de deşeuri din Bulgaria, cu nereguli în acte,…

Peste 37 de tone de deşeuri din Bulgaria, cu nereguli în acte, oprite de poliţiştii de frontieră şi comisarii Gărzii de Mediu Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu şi comisari ai Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale făcute în două TIR-uri, nereguli privind documentele de transfer ale unor deşeuri care ar fi trebuit să ajungă în România. Astfel, peste 37 de tone de deşeuri, aduse din Bulgaria, au fost returnate societăţilor expeditoare.

Conform Poliţiei de Frontieră, luni, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au controlat, pe sensul de intrare în ţară, două ansambluri rutiere, conduse de doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 40, respectiv 56 de ani.

Primul şofer transporta, conform documentelor de însoţire a mărfurilor, cantitatea de 23.800 de kilograme deşeuri metalice, iar cel de-al doilea şofer transporta cantitatea de 13.780 de kilograme deşeuri din plastic.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că documentele de transfer prezentate autorităţilor de control erau incomplete. La cercetări s-a mai stabilit faptul că deşeurile sus-menţionate erau încărcate din Bulgaria şi destinate unor societăţi comerciale din judeţele Buzău şi Călăraşi. În acest context, având în vedere aspectele constatate, nu s-a permis accesul pe teritoriul României celor două mijloace de transport, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare”, transmite Poliția de Frontieră.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Inspectorii de mediu nu au aflat că nu mai au șef . Sa vezi ce-i dă afară pnlistul dupa numire . Lecția de democrație se suspendă până la noi dispoziții !
  Adică peste inca vreo 30 ani de guvernare USL . Buba neagră să-i mănânce pe acești mafioți (galbeni și roșii ) .

 2. Pana si bulgarii au ajuns sa ne arunce gunoaiele peste gard.

 3. Hai ca nu se vede coruptia la cel mai inalt nivel.
  Va rog sa depozitate deseurile in zonele unde s-au facut defrisari de paduri.
  Ce conteaza poluarea si distrugerea sanatatii populatiei ?
  Ne salveaza sistemul public de sanatate „performant”

 4. Cu iohannis si cutu in frunte este evident si pentru Bulgaria ca România este cos de gunoi al planetei! Rectul planetei.