G4Media.ro

Peste 250 de muncitori la platformele de pe Marea Neagră au cerut…

Peste 250 de muncitori la platformele de pe Marea Neagră au cerut urne speciale pentru a vota. Biroul Electoral Județean din Constanța le-a respins cererea pentru că legea nu le permite

250 de persoane care lucrează pe platforme petroliere din Marea Neagră nu pot vota, pentru că Biroul Electoral Județean Constanța le-a respins cererea de urnă mobilă. Reprezentanții Petrom Vest Petromar au formulat, încă din 7 mai, o cerere către Biroul Electoral Central (BEC) pentru a li se pune la dispoziție urne speciale pentru a-și exprima opțiunile electorale la scrutinul din 26 mai. În 12 mai, BEJ Constanța i-a anunțat că solicitarea le-a fost respinsă.

“Vă rugăm să asigurați dreptul la vot pentru salariații care își desfășoară activitatea la platformele marine din Marea Neagră al OMV Petrom- Petromar Constanța. Menționăm că specificul activității de foc continuu nu permite deplasarea acestor salariați la secțiile de votare de pe teritoriul României.” se arată în documentul trimis initial către BEC și direcționat apoi către Biroul Electoral Județean (BEJ) din Constanța.

Cum explică Biroul Electoral respingrea cererii: “Procedura de votare prin intermediul urnei special este utilizată în vederea exercitării dreptului de vot al persoanelor aflate în cazurile prevăzute de art. 47 din Legea nr. 33/2007, privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare, în condițiile prevăzute de Decizia Biroului Electoral Central nr. 56/D/ REP/ 02.05.2019, privind unele măsuri pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 28 mai, republicată. (…) Precizăm că potrivit disp. Art. 34 alin. 1 din Legea nr. 33/2007, pe teritoriul național, operațiunile electorale se desfășoară în secțiile de votare organizate conform Legii nr. 35/2008.”

Contactat de G4Media.ro, Ionuț Stoian, vicepreședintele Sindicatului Petrom Vest Petromar, a declarat că decizia BEJ Constanța este un abuz.

“Suntem peste 250 de persoane în această situație, angajați ai OMV Petrom, sindicatul Petromar Constanța. Am făcut solicitarea la Biroul Electoral Central (BEC), aceștia au dat mai departe Biroul Electoral Județean (BEJ) Constanța, și ați văzut răspunsul. Suntem izolați pe mare, nu putem părăsi locul de muncă, specificul activității este de foc continuu, de aceea am făcut această cerere. Mi se pare un abuz, vrem și noi, ca ceilalți români români, să avem drept de vot!” a declarat Ionuț Stoian.

dav

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. cine depune o sesizare pt schimbarea legii?
  stim bine cine impiedica exploatarea din Marea Neagra

 2. BEC al PSD vrea sa nu votezi

 3. avem aici infractiunea de a nu organiza sectie de vot !

 4. Pai cum altfel,hotii din puscarii au intaietate fata de muncitori!! Lege facuta de hoti pentru hoti,psd-alde= GIO!

 5. Hotii ,interlopii ,violatorii din puscarii,nu ar fi fost normal sa nu aibe drept de vot? Dar nu,aici au nevoie de votul lor prietenii lor de la guvernare!

 6. mai BEC, tu înțelegi ca becul tau se aprinde si „pentru ca sondori” ? (ca sunt ei pe mare sau uscat nu contează)
  cum puteti sa fiti atât de iresponsabili si jegosi ??
  oamenii aia stau pe mare cu săptămânile, intr-un sistem in care munca este foarte dura (ca asa e pe toate platformele marine), dar pe voi nu va interesează !! birocrați pervertiti si imputiti la minte, rușine !!!

  • încă ceva: jegul e si mai profund decat pare !
   Daca decidea asta BEC Teleorman sau BEC Ialomița (ca sunt din Urziceni), poate spuneam ca sunt doar proști.
   Dar a decis BEC Constanța – un oras si un județ de marinari !! se poate asa ceva ??

 7. Cei care au respins cererea urgent arestați pt unul dintre cele mai mari abuzuri față de cetățeni.

 8. BEC Constanta ,nu respingeti nemotivat urna ptr. Platforma petroliera. Va asteapta o plangere penala

 9. Un guvern care nu vine in intimpinarea cetatenilor pentru a le oferi posibilitatea sa isi manifeste libertatea , drepturile constitutionale , este un guvern de rahat . Acest guvern trebuie sa dispara definitiv .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.