G4Media.ro

Peste 2,5 milioane de măşti neconforme au fost oprite vineri de la…

Peste 2,5 milioane de măşti neconforme au fost oprite vineri de la comercializare de Protecția Consumatorului, după validarea unei noi alerte RAPEX

Autoritatea Națională pentru Protecția pentru Consumatorului anunţă că, în urma validării de către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a celei de-a 26-a alerte româneşti în ceea ce priveşte măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a oprit de la comercializare peste 2,5 milioane de măşti neconforme, relatează News.ro.

”În urma controalelor care s-au desfăşurat pe 26 martie 2021, comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la comercializare 2.623.900 bucăţi măşti, care corespundeau alertei RAPEX menţionate, în valoare de 3.146.056 lei. Această cantitate a fost identificată în actele operatorului economic şi se afla deja în depozitele acestuia, precum şi în toate magazinele sale din România”, a transmis, vineri, ANPC.

Instituţia reaminteşte operatorilor economici că aceste verificări vor continua şi în perioada următoare şi îi avertizează ca, în spiritul respectării drepturilor consumatorilor în activitatea comercială pe care o desfăşoiară, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

În dimineaţa zilei de 26 martie, Sistemul de alertă rapidă – RAPEX a validat cea de-a 26-a alertă iniţiată de ANPC, privind măştile de protecţie neconforme.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. De ce în această speță, ministrul Drulă sau Guvernul nu depun plângere penală??

  2. Asta pățești daca te uiti doar la pret si vrei cel mai ieftin lucru din China…

  3. Chinejii e de vina, ne da neconforme!

    • Cu astia ca tine care poarta botnita, nu se poate rezolva nimic. Doar oamenii, care poarta masca, sunt protejati. Asa ca singura solutie pentru tine este sa astepti cu rabdare sa urci pe scala evolutionista pana la stadiul de om.

  4. Cu astia ca tine care poarta botnita, nu se poate rezolva nimic. Doar oamenii, care poarta masca, sunt protejati. Asa ca singura solutie pentru tine este sa astepti cu rabdare sa urci pe scala evolutionista pana la stadiul de om.

    • Inca 50 de ani cu masca si virusul va fi oprit. Asta daca nu cumva apare o varianta antibotnita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.