G4Media.ro

Peste 200 de voluntari din toată țara ajută vârstnicii, persoanele cu dizabilități…

Peste 200 de voluntari din toată țara ajută vârstnicii, persoanele cu dizabilități și familiile monoparentale la cumpărături și plimbarea animalelor de companie. Cum funcționează platforma online ”Vecinul tău”

Câțiva tineri români au pus bazele unui proiect social, la nivel național, prin intermediul căruia să vină în ajutorul bătrânilor de peste 65 de ani, care nu au voie să iasă din casă din cauza restricțiilor militare, persoanelor cu dizbilități și familiilor monoparentale.  Este vorba de o platformă online gratuită, accesibilă la nivel național, care face legătura între beneficiarii de ajutor cu voluntarii din imediata lor vecinătate. Pe lângă procurarea de alimente, voluntarii mai cumpără și medicamente pentru cei care au nevoie și pot plimba animalele de companie.

”După 2 zile de la lansare, avem deja 210 voluntari înscriși în toată țara, inclusiv în comunități mici, unde inițiativele civice recent înființate nu au ajuns, din motive logistice.” a precizat, pentru G4Media.ro, Dinu Drog, unul dintre antreprenorii care au pus bazele platformei.

Cum funcționează? 

Site-ul vecinultau.ro îți cere, pentru început, permisiunea de a stabili locul în care te afli, iar odată acordată, cei care îl accesează pot fie să se înscrie ca voluntari, fie să caute ”vecini” care să le cumpere cele necesare. Cei care au nevoie de serviciile voluntarilor trebuie să selecteze dacă au nevoie de alimente, medicamente sau plimbarea animalelor de casă, apoi să apese butonul ”Găsește un vecin” și va apărea o hartă cu zona și numele voluntarilor disponibili pe o rază de 5 kilometri. Selectați ”vecinul” din lista afișată, iar sistemul va prezenta datele sale de contact, respectiv telefon sau email. Și rudele sau prietenii din alte localități, ori aflați în străinătate și care sunt în imposibilitatea de a-i ajuta pe cei dragi pot lua legătura cu voluntarii din vecinătatea persoanelor în nevoie, pentru a le acorda asistență.

Pe platformă se mai găsește și un afiș care poate fi printat și pus la avizierele blocurilor.

De precizat este că doar transportul este gratuit, nu și cumpărăturile. La fel și plimbările animalelor de companie sunt gratuite.

 

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Sursa foto: Facebook Vecinul Tău.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. dar unde sunt partidele ?

  • Partidele sunt in campanie electorală.
   Voluntari doar doua sute
   In America s-au solicitat 250mii voluntari.
   Au iesit cca 660 mii.
   La noi sunt codri verzi de brad!

 2. Anxietatea, depresia te pot împiedica să ieși la cumparaturi. Nu vreau sa mă gândesc câți oameni trec acum prin asta și nu sunt și nu vor fi persoane cu handicap sau dizabilitate, este doar o stare provocata de contextul actual, care va trece.

  G4media, puteți transmite că și ei au nevoie de ajutor? Mulțumesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.