G4Media.ro

Peste 200 de soldați armeni au fost uciși în confruntările cu Azerbaidjanul

sursa foto: Wikipedia/ Nicolae Coman

Peste 200 de soldați armeni au fost uciși în confruntările cu Azerbaidjanul

Peste 200 de soldați armeni au fost uciși săptămâna trecută în cele mai grave confruntări la frontiera cu Azerbaidjanul de la războiul din 2020, potrivit unui nou bilanț anunțat luni de Consiliul de Securitate armean, citat de Le Figaro.

Bilanțul este de „207 (morți), dintre care trei civili”, a precizat Consiliul de Securitate armean, adăugând că „doi civili sunt dați dispăruți, 293 de militari și trei civili sunt răniți”. Douăzeci de soldați au fost luați prizonieri de armata azeră, a precizat aceeași sursă. Astfel, bilanțul victimelor de ambele părți se ridică la aproape 300 de morți. De partea azeră, bilanțul victimelor a ajuns până în prezent la 79 de soldați uciși, potrivit Baku, de la începutul confruntărilor care au izbucnit marțea trecută.

Aceasta este o escaladare fără precedent din 2020 și amenință să torpileze un proces de pace fragil între Armenia și Azerbaidjan, două țări rivale din Caucaz care au aproape 1.000 de kilometri de frontieră comună. Șefii diplomațiilor armeană și azeră urmează să se întâlnească luni, la New York, la inițiativa secretarului de stat american Antony Blinken.

Atacuri „ilegale”

Duminică, în timpul unei vizite la Erevan, președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a condamnat atacurile „ilegale” din partea Baku. Vizita sa în capitala armeană a marcat un nou semn de apropiere între Washington și Erevan, într-un moment în care Moscova, mediatorul tradițional în regiune, este foarte ocupată cu dificultățile legate de ofensiva sa militară în Ucraina.

Din 2020, Rusia a desfășurat o forță de menținere a păcii la granița dintre Armenia și Azerbaidjan. Dar acest lucru s-a dovedit ineficient în prevenirea escaladării militare de săptămâna trecută.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Speram ca SUA isi vor aminti cine sunt cu adevarat si vor lua sub protectie cel mai vechi si cel mai persecutat stat European, Armenia. Si mai speram, de asemenea, ca Turcia, autorul primului mare genogid modern, cel impotriva Armenilor din timpul Primului Razboi Mondial, precum si fratii lor Azeri, vor fi pusi cu botul pe labe!

  2. Cine mai crede ce zice Baku, o dictatura/ dinastie corupta finantata de petrodolari