G4Media.ro

Peste 200 de arestări într-o operațiune coordonată de interpol, împotriva traficului de…

Peste 200 de arestări într-o operațiune coordonată de interpol, împotriva traficului de persoane

O operaţiune recentă coordonată de Interpol a dus la arestarea a peste 200 de traficanţi de fiinţe umane pe patru continente, a anunţat vineri organizaţia internaţională de cooperare poliţienească, al cărei sediu este la Lyon, în Franţa, relatează Agerpres.

Desfăşurată între 27 noiembrie şi 3 decembrie, operaţiunea Turquesa II a vizat 32 de ţări americane, africane, europene şi asiatice, cu sprijinul programului Interpol împotriva traficului de migranţi, al Europol, al Biroului Internaţional pentru Migraţie (OIM) şi al Biroului Naţiunilor Unite împotriva drogurilor şi criminalităţii (ONUDC).

Printre cele circa 200 de arestări înregistrate, 30 au vizat cazuri de exploatare sexuală de migrante sau de trafic de fiinţe umane, precizează Interpol într-un comunicat.

În total, aproape 100 de potenţiale victime ale traficului au fost identificate şi salvate în Brazilia, Chile, Republica Dominicană, El Salvador, Spania şi Uruguay, adaugă Interpol.

În Mexic, poliţia l-a reţinut pe presupusul lider al unei grupări criminale care transporta migranţi de pe coastele Cubei spre Mexic, unde aceştia erau privaţi de libertate, ameninţaţi şi torturaţi, detaliază organizaţia.

O acţiune derulată în Brazilia împotriva grupărilor criminale Sonho Americano, Lei do Retorno şi CaiCai III a dezvăluit că traficanţii le luau şi câte 22.000 de dolari celor care doreau să imigreze în SUA.

„Operaţiunea Turquesa II demonstrează cât de mult organizaţiile criminale continuă să profite de persoane vulnerabile care sunt în căutarea unei vieţi mai bune, în special în timpul pandemiei de COVID-19, şi cer de la ele mari sume de bani fără să se preocupe deloc, sau aproape deloc, de bunăstarea lor”, subliniază în comunicat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.


Sursa Foto: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Vom face teste serioase.

    Nu vom lasa sa urce in avion niciun dintre sparanghelistii care suspecteaza ca vor fi folositi drept carne vie, ca nu li se va da nici macar ajutorul unei ambulantei sau ca li se vor smantani lefurile pe pretext de chirie la Mandarin oriental.

    Pe cei care nu banuiesc nimic, nu-i retinem.

  2. Spectacol de doi lei, reteaua lui Isarescu are imunitate.

  3. Numai pentru amărâtele alea din Caracal nu s-a deranjat și agitat nimeni!