G4Media.ro

Peste 20 de incendii de vegetaţie uscată, mărăciniş şi pădure, în ultimele…

Photo 30728518 © Nemar74 | Dreamstime.com

Peste 20 de incendii de vegetaţie uscată, mărăciniş şi pădure, în ultimele 48 de ore în județul Gorj

Pompierii au intervenit, în ultimele 48 de ore, pentru stingerea a peste 20 de incendii de vegetaţie uscată, mărăciniş şi fond forestier izbucnite pe raza mai multor localităţi, zeci de hectare fiind mistuite, a declarat marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, incendiile au avut loc în localităţile Alimpeşti, Muşeteşti, Dănciuleşti, Padeş, Dragoteşti, Bengeşti-Ciocadia, Văgiuleşti, Logreşti, Novaci, Ţânţăreni, Bâlteni şi Fărcăşeşti.

„Zeci de hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări, pagubele pentru mediul înconjurător fiind iremediabile. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar dacă flăcările nu au ajuns la zonele locuite şi nu s-au produs adevărate tragedii este doar meritul echipajelor noastre de intervenţie prin eforturile uriaşe pe care le-au făcut, meritul autorităţilor publice locale care s-au implicat activ şi al cetăţenilor care au conştientizat riscul şi care s-au alăturat echipajelor noastre de intervenţie”, a menţionat Florin Chisim.

De la începutul anului şi până în prezent, ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru stingerea a peste 350 de incendii de vegetaţie izbucnite pe teritoriul judeţului, în marea majoritate cauza probabilă fiind aceeaşi: utilizarea focului deschis pentru arderea resturilor vegetale sau pentru igienizarea terenurilor agricole.

„Pare destul de greu să schimbăm această obişnuinţă colectivă în rândul cetăţenilor, însă încercăm, prin orice mijloace, să-i facem să conştientizeze riscurile la care se expun, să conştientizeze că aceste arderi sunt interzise de lege şi se sancţionează contravenţional sau penal, după caz, să conştientizeze ce pagube pot provoca mediului înconjurător sau comunităţilor. Fiecare dintre noi ne putem implica activ şi putem să purtăm discuţii cu apropiaţii pentru a-i determina să renunţe la aceste practici”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Photo 30728518 © Nemar74 | Dreamstime.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...