G4Media.ro

Peste 2.200 de militari din mai multe state şi 135 de mijloace…

sursa foto: Facebook/ Forțele Navale Române

Peste 2.200 de militari din mai multe state şi 135 de mijloace tehnice vor participa la exerciţiul multinaţional „Sea Shield 24”, care se va desfăşura la Marea Neagră

Peste 2.200 de militari din mai multe state şi 135 de mijloace tehnice vor participa, timp de două săptămâni, la exerciţiul multinaţional „Sea Shield 24”, care se va desfăşura la Marea Neagră, în zona costieră şi în Delta Dunării, transmite News.ro.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat, vineri, că Forţele Navale Române organizează, în perioada 8 – 21 aprilie, exerciţiul multinaţional „Sea Shield 24”, la care vor lua parte 12 state aliate şi partenere, precum Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Ţărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

De asemenea, vor participa şi celelalte categorii de forţe din Armata României, precum şi structuri din sistemul naţional de apărare.

“Peste 2.200 de militari şi 135 de mijloace tehnice (27 de nave maritime şi fluviale, 17 aeronave şi 91 de autovehicule şi ambarcaţiuni) se vor antrena în Marea Neagră, în zona costieră, pe fluviu şi în Delta Dunării, pentru misiuni de combatere a activităţilor ilegale pe mare şi fluviu, controlul maritim şi fluvial, căutare şi salvare pe mare, acordarea asistenţei unei nave aflate în dificultate şi asigurarea securităţii la nivelul infrastructurii critice”, au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Ei au adăugat că exerciţiul multinaţional „Sea Shield 24” este cel mai complex eveniment condus de Forţele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, în anul de instrucţie 2024, şi contribuie la promovarea iniţiativelor şi intereselor României în plan regional şi internaţional, precum şi la creşterea nivelului de interoperabilitate dintre forţele participante.

“Totodată, se urmăreşte optimizarea efortului interinstituţional şi sincronizarea ciclurilor de planificare la nivelul Forţelor Navale, în cooperare cu celelalte categorii de forţe.

Prima ediţie a Exerciţiului multinaţional „Sea Shield” a avut loc în anul 2015, scenariile acestuia fiind adaptate continuu pentru a răspunde, rapid şi eficient, la întregul spectru de ameninţări la adresa securităţii şi stabilităţii regionale”, au mai precizat reprezentanţii MApN.

Ceremonia de deschidere a exerciţiului se va desfăşura în data de 8 aprilie, între orele 08.50 – 10.00, în portul Constanţa, la Terminalul Pasageri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Acum ar fi momentul de a curata Marea Neagra de sovietici. Eu inteleg frica de „escaladare” dar de cand draq sunt sovieticii stapani pe Marea Neagra? Intelegem ca flota ucraineana a fost distrusa,a noastra vanduta de Baescu(probabil tot cu comision sovietic),Bulgaria e inexistenta….dar Turcia(teoretic membra Nato) de cand e asa de vai steaua ei?