G4Media.ro

Peste 180 de europarlamentari cer o calitate mai bună a răspunsurilor venite…

Sursa foto: © European Union 2021 - Source : EP/ Frederic MARVAUX

Peste 180 de europarlamentari cer o calitate mai bună a răspunsurilor venite din partea Comisiei Europene: „Răspunsurile vin prea târziu, sunt evazive, incomplete şi lipsite de orice substanţă”

Peste 180 de eurodeputaţi şi-au exprimat luni, într-o scrisoare adresată preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nemulţumirea faţă de calitatea foarte slabă a răspunsurilor date de executivul comunitar la întrebările scrise formulate de membri ai Parlamentului European, indică un comunicat al eurodeputatei olandeze Sophie in ‘t Veld (grupul Renew Europe), autoarea acestei iniţiative.

„Calitatea răspunsurilor la întrebările scrise este deplorabilă. Răspunsurile vin prea târziu, sunt evazive, incomplete şi lipsite de orice substanţă. Se pare că în mod deliberat Comisia Europeană păstrează răspunsurile vagi şi generale”, indică semnatarii scrisorii.

„Întrebările parlamentare scrise sunt un instrument esenţial atunci când este vorba despre exercitarea controlului democratic. Împiedicarea cu bună ştiinţă a acestui control este în definitiv un afront la adresa cetăţenilor europeni. Comisia ia în derâdere democraţia europeană”, susţine iniţiatoarea scrisorii adresate executivului UE.

„Parlamentul nu poate tolera acest refuz al Comisie de a răspunde semnificativ la întrebările scrise. Comisia Europeană este responsabilă, poate fi trasă la răspundere de Parlamentul European pe baza Tratatelor. Răspunsurile la întrebări trebuie să reflecte această relaţie. Aceasta nu este o opţiune, ci o obligaţie”, subliniază eurodeputaţii.

Aceştia ţin să remarce că executivul comunitar nu reuşeşte să-şi respecte propriile standarde referitoare la răspunsurile la întrebările scrise şi îi cer preşedintelui CE Ursula von der Leyen să ia măsurile necesare pentru a remedia situaţia actuală.

Sursa foto: © European Union 2021 – Source : EP/ Frederic MARVAUX

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Ce-o fi la noi in Parlament la Întrebari si Interpelari… jale … întrebi una iti raspunde alta. Iar daca-l superi schimba si intrebarile initiale cu altele.

  Întrebi un Ministru despre o companie din subordine iti raspunde ca el doar o coordoneaza, că doar la comanda lu Cîțu răspunde. Și a ANAF.
  E un fel de-a te preface ca muncesti fara sa poti fi tras la raspundere

 2. Sophie in ‘t Veld este o panarama care isi ia salariul ala nesimtit degeaba. Comunista asta afirma zilele trecute „ca-i ingheata inima cand vede cum sunt tratati migrantii la granita cu Polonia”, asta in timp ce toata lumea este ingrijorata de atacul hibrid pus la cale de Lukashenko si Putin impotriva UE si in timp ce Charles Michel cerea fonduri pentru ridicarea de garduri la frontiera cu Polonia.

  • Deplorabil intradevar.

   Cum sa te gandesti la oameni intr-un context ca cel de la granita Poloniei cu Belarus?

  • @jay. Chiar asa, ce conteaza vietile a mii de oameni cu care se joaca putin si lukashenco? Da-i naibii, pot sa crape, vine gerul, poate ingheata.

 3. Hai bajetzii, e cazul sa ne prezinte ursula (9S&$§)=§=”?=la) cat au costat dozele infinite de vaccin si care sunt clauzele ascunse din contracte!!!! Ca am impresia ca a cam cheltuit cash ul cum a vrut ea! Si sa nu uitam de comisioanele incasate, acolo unde e hasurat cu negru in contract!

 4. Sincer, trebuie sa recunosc ca nu credeam ca o sa vad o astfel de inițiativa! Poate nu este totul pierdut!
  Pentru cine nu a lucrat cu Comisia, nu aveți idee cata prostie, nesimțire și aroganță conțin răspunsurile și comentariile pe care le fac! De foarte multe ori ele sunt contradictorii, se bat cap în CAP!
  Interesant este ca cei mai ordinari sunt romanii angajați la Comisie!