G4Media.ro

Peste 14.000 de tone de deșeuri scoase din lacurile din Sectorul 2.…

Foto: Primăria Sector 2

Peste 14.000 de tone de deșeuri scoase din lacurile din Sectorul 2. A fost lansat concursul internațional pentru amenajarea salbei de lacuri de pe Râul Colentina

Primarul Sectorului 2 din București, Radu Mihaiu, a anunțat că autoritățile au scos până acum peste 14.700 de tone de gunoi din lacurile din sector, ajunse în ultimii ani adevărate focare de infecție.

”Am scos până acum peste 14.700 de tone de gunoi din lac. Mai avem estimat încă pe atât. Chiar acum se lucrează de zor la ecologizarea malului drept, în timp ce cărăm în continuare din munții de gunoi scoși anul trecut de pe malul stâng. E un efort colosal să cureți această bombă ecologică, însă va merita (…) În lac s-a aruncat cu duba. Aici a ajuns gunoiul de care n-ați știut cum să scăpați când ați renovat apartamentul. Și ați sunat un băiat care “căra moloz”. Era mai ieftin. Iar acum plătim cu dobândă usturătoare niște “ciupeli” din trecut”, a scris Mihaiu pe Facebook.

El a anunțat că a semnat cu Ordinul Arhitecților din România un contract prin care începe concursul internațional de soluții pentru amenajarea salbei de lacuri din Sectorul 2.

”Va fi un proces de durată, dar astfel obținem cele mai inovative idei, cea mai bună folosință a spațiului existent. Între timp curățăm 30 de ani de nepăsare (…) Imaginați-vă cum va fi să dați o tură cu bicicleta de jur împrejurul lacurilor. Să faci o plimbare romantică pe malul apei. Să te plimbi cu barca prin oraș. Să îți duci copiii să învețe care e lișița, cum arată rața sălbatică și nu numai. Toate orașele europene au pus mare preț pe așa numita infrastructură verde-albastră. Bucureștiul, deși are șansa să fie traversat de două râuri, NU le-a pus niciodată în valoare. Chemăm experții din toată lumea pentru a transforma salba de lacuri într-o destinație cu care să ne mândrim în Europa”, a mai spus Mihaiu.

În Sectorul 2 al Capitalei se găsesc câteva lacuri ce în trecut fuseseră amenajate ca locuri de promenadă și petrecere a timpului liber, însă cu timpul au devenit pubele de gunoi pentru localnici.

Printre cele mai mari lacuri din sector se numără Fundeni, Tei, Floreasca.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Dar camere de luat vederi nu ati pus si nici amenzi mari nu ati dat. Apoi in parcul de agrement Parcul Tei, prea multe tiribombe la un loc. Unele, carselele se pot muta si in parcul Circului. Omul isi da copii in 1-2 carusele si alte instalatii. Lipsesc banci pe marginea lacului din Parcul Tei, in spatele restaurantului, multe banci puse in soare de le usuca soarele.

    • Ai n.aibii sa fiti. Pana acum nu ati comentat la cei care nu au facut nimic in ultimii 32 de ani si acum comentati fix la unul care chiar face ceva pentru sectorul lui si chiar se vede.

  2. Nu spun ca nu s-a facut, instalatiile de agrement sunt facute de fostul primar Ontanu, care a betonat si taiat multi copaci din Parcul Tei. Problema este ca aceste gunoaie sunt aruncate noaptea. Mergeti pe partea stanga a lacului Tei, spre sala de sport, si sunt balarii, gunoaie si wc in aer liber. Amenzi trebuiesc date pentru ca primaria nu va avea mereu bani sa faca la infinit curatenie dupa nesimtiti.