G4Media.ro

Peste 1,3 tone de pește, sute de unelte de pescuit, trei mașini…

sursa foto: Unsplash

Peste 1,3 tone de pește, sute de unelte de pescuit, trei mașini și o barcă, confiscate în Delta Dunării

Ca urmare a activităților privind prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul piscicol, desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” în perioada 2 – 14 aprilie 2024, au fost indisponibilizate peste 1.300 de kilograme de pește, din diferite specii, 280 de unelte de pescuit, trei autoturisme, o ambarcațiune și un motor pentru ambarcațiune, transmite Radio Constanța, citată de Rador.

Mai exact, au fost desfășurate 4 acțiuni și efectuate 30 de controale, au fost legitimate 63 de persoane, 31 de ambarcațiuni și 16 autoturisme au fost verificate, au fost constatate 9 infracţiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura și 6 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru cercetări.

Valoarea bunurilor confiscate este estimată la 105.000 de lei.

În cel mai recent buletin informativ emis de Poliția Română apar și câteva exemple:

– La data de 10 aprilie 2024, ora 13:00, pe brațul Sfântu Gheorghe, în zona de vărsare a fluviului Dunărea în Marea Neagră, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au identificat doi bărbați, la scurt timp după ce ar fi pescuit comercial scrumbie, pe Marea Neagră, capturând 322 de kilograme de pește proaspăt din specia scrumbie.
Cei doi bărbați nu au putut prezenta documentele de reglementarea a activității de pescuit comercial, la solicitarea polițiștilor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că cei doi sunt pescari comerciali autorizați, fapt pentru care a fost luată măsura sancționării contravenționale.

Întreaga cantitate de pește proaspăt din specia scrumbie a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.

– La data de 8 aprilie 2024, ora 21:30, pe Dunăre, în apropierea localităţii Pătlăgeanca, judeţul Tulcea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării” au depistat în flagrant delict un bărbat, în timp ce pescuia cu o setcă din fir textil pentru capturarea scrumbiei, având capturate 36 de kilograme de peşte proaspăt din specia scrumbie, nefiind autorizat pentru pescuit comercial şi în timp ce era instituită prohibiţie a pescuitului la scrumbie.
Acesta a folosit la activitatea de braconaj piscicol o ambarcaţiune echipată cu motor, neînmatriculată şi nelicenţiată pentru pescuit comercial.

Ambarcaţiunea, motorul şi unealta de pescuit au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
Cantitatea de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi de profil, spre valorificare.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal.

– La data de 3 aprilie 2024, în jurul orei 12:30, în Municipiul Tulcea, pe strada Atelierelor, județul Tulcea, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au oprit pentru control un autoturism, condus de o femeie.

În urma controlului efectuat, au fost descoperite, în portbagajul autoturismului, 114 kilograme de pește proaspăt din specia crap, deținută și transportată fără documente legale.

Autoturismul a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal.

– La data de 4 aprilie 2024, în jurul orei 15:55, în localitatea Sinoie, județul Constanța, pe drumul comunal DC78, în apropierea drumului european E87, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de un bărbat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că persoana aflată la volanul autoutilitarei ar fi deținut și transportat fără documente legale de proveniență 604 kilograme de pește proaspăt din diferite specii (295 de kilograme de scrumbie și 309 kilograme de caras).

Autoutilitara a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Campanie electorală … După ce sunt aleși aceeași impostori care ne conduc de prea mult timp, nu vor mai confisca nimic. Nu vă lăsați păcăliți !

  2. Astia n-au cotizat, de aud asemenea stire prima data in viata ? Sau or fi si ei in campanie ? De strans ”fonduri”…..

  3. Nu și-au plătit braconierii taxa de protecție?