G4Media.ro

Peste 12 tone de cauciucuri uzate, oprite să intre în România pe…

sursa foto: Poliția de Frontieră

Peste 12 tone de cauciucuri uzate, oprite să intre în România pe la Borş/ Şoferul nu a putut prezenta documente necesare importului

Poliţiştii de frontieră de la Borş I, judeţul Bihor, alături de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Bihor, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 12.800 de kilograme de deşeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente necesare importului.

„În ziua de 21.05.2022, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de către un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, cauciucuri uzate, de la o societate comercială din Austria pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Bihor”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor, s-a constatat că automarfarul era încărcat cu 12.800 de kilograme de deşeuri, constând în cauciucuri uzate, dar pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deşeurile fiind expediate societăţii expeditoare.

sursa: News.ro, sursa foto: Poliția de Frontieră

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter