G4Media.ro

Peste 100 de medici de familie au protestat la Cluj / Ei…

Sursa Foto: napocalive.ro

Peste 100 de medici de familie au protestat la Cluj / Ei avertizează că de la 1 februarie nu vor mai face consultaţii contractate

Peste 100 de medici de familie clujeni au protestat, joi, arătând că nu mai fac consultaţii contractate începând cu 1 februarie, în condiţiile falimentare din noul contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), a creşterii taxelor şi impozitelor şi a creşterii cheltuielilor de funcţionare a unităţilor medicale, transmite Agerpres.

Protestatarii veniţi faţa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj, au purtat afişe cu mesaje precum: „Nu omorâţi medicina familiei”, „Nu semnez pentru faliment”, „Fără o medicină de familie sănătoasă, această naţiune va fi bolnavă”.

De asemenea, ei au scandat „Nu semnăm! Jos Guvernul!”.

„Medicii de familie nu vor semna un contract oneros, abuziv, care limitează acordarea de servicii medicale, pe de o parte, şi impune scăderea finanţării serviciilor, pe de altă parte. (…) Guvernul şi instituţiile statului trebuie să asigure accesul gratuit la servicii de sănătate şi nu se poate să transfere această obligaţie în sarcina medicilor! Suntem convinşi că pacienţii înţeleg situaţia în care ne aflăm şi avem credinţa că ne vor susţine în demersul nostru de a refuza un contract care ne afectează deopotrivă, pacienţi şi medici”, au afirmat reprezentanţii protestatarilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...