G4Media.ro

Peste 100 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi unităţi sanitare…

Sursa foto: Pexels

Peste 100 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi unităţi sanitare din România în primele trei luni din 2021

Numărul copiilor părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare a scăzut în primul trimestru al acestui an cu 28 (circa 21%), comparativ cu perioada similară din 2020, la 106 copii, conform datelor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), relatează Agerpres.

Dintre aceştia, 83 de copii au fost părăsiţi în maternităţi, 21 în secţiile de pediatrie, iar doi au fost lăsaţi în alte secţii de spital.

De asemenea, 101 de copii au fost externaţi, din care 35 s-au reîntors la familiile lor, şapte au fost plasaţi la familii/persoane şi 49 la asistenţi maternali.

Totodată, patru copii au fost încadraţi în centre de plasament, trei copii în centre de primire în regim de urgenţă, iar trei copii se regăsesc în alte situaţii, conform datelor ANDPDCA.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Asta e familia tradițională la români.

    • Coleguțu’, niciun haurist prin zonă?
      :)))))

    • e usor cu sablonul
      daca nu ati fi atat de orgolios, dupa nick, dupa scris, dupa vorba si nevorba, v-as fi invita sa infiati un copil, doar unul din cei 100.
      si da! cunosc familii traditionale, crestine,fara a a care au infiat nu unul, ci doi copii.
      altfel daca va doare asa mult de acei copii si sunteti asa de „puternic” si „mare” ce veti face concret pentru ei?

    • @Ionica: De data asta Dumnezeu are dreptate, iar aici vorbim de statistici, nu de sabloane. Eu nu vad unde a spus omul ca ii pasa de copiii astia, am citit doar o constatare cu care sunt de acord. Intr-adevar, se pare ca romanii mandri ca sunt romani sunt mai degraba ingroziti ca vor ajunge homosexualii sa se casatoreasca intre ei decat sa-si paraseasca copiii prin spitale si orfelinate. Si eu cunosc familii traditionale care nici nu concep sa creasca copiii altora, mai ales daca acei copii sunt un pic mai inchisi la culoare… Pana la urma este alegerea fiecaruia daca vrea sau nu sa infieze un copil, dar daca nu ai de gand sa-ti cresti propriul copil ar trebui sa nu-l faci. Iar pentru lipsa asta de educatie elementara tot voi, ipocritii astia cu D-zeu si traditia in gura sunteti responsabili.

  2. 50.000 de copii romani în orfelinate. Acest popor merită să dispară!