G4Media.ro

Peste 10.300 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Peste 10.300 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie susţin astăzi examenul de rezidenţiat. Au fost scoase la concurs 5.800 de locuri şi posturi

Examenul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.din acest an are loc duminică, în şase centre universitare medicale. La concurs s-au înscris peste 10.300 de candidaţi, pentru aproximativ 5.800 de locuri şi posturi, cele mai multe fiind pentru domeniul medicină, relatează News.ro.

„Anul acesta s-au înscris la concurs 10.330 de candidaţi. Aceştia vor concura pentru un număr de 5.866 locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară şi 511 locuri şi posturi pentru domeniul farmacie”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Concursul se va desfăşura în şase centre universitare medicale: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.
Examenul va avea o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

„Echipa Ministerului Sănătăţii ia toate măsurile pentru a evita apariţia de disfuncţionalităţi în procesul de organizare, pentru ca toţi candidaţii să beneficieze de aceleaşi condiţii optime de desfăşurare a concursului”, a precizat MS.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. E nevoie de medici. Toti se plang ca nu gasesc medici. Avem 10k de absolventi si scoatem la concurs 6k de locuri. De ce? Imi scapa mie ceva?

    • Pentru ca totul e o vrăjeala. Și anul asta încă e mult mai bine. S au scos mai mult de 1000 locuri fata de anul trecut când nici 4000 nu s-au scos. Ideea e alta. Loc înseamnă ca după ce termini cei 4-5 ani de rezidentiat ți se desface contractul. Ești al nimanui. Problema uriasa e ca statul nu scoate POSTURI. Ii chinuie pe rezidenți și după le da cu șuțul in fund. Cum sa nu plece din țara ?

  2. Cheia posturilor libere e in sistemul feudal, acaparat de sefii de sectii, niste burghezi ai secolului 21, platiti din taxele tuturor, uneori si din șpagă.

  3. F bine europa va asteapa

  4. Daca statul – Min. Sanatatii „scot” la concurs DOAR 5.800 de locuri pentru PESTE 10.000 ABSOLVENTI – de ce dreaq sa na mai miram ca nu avem doctori in spitale ? Oare DE CE tari ca USA sau Franta, Germania au TOTDEAUNA locuri la Residentiat MAI MULTE DECAT absolventii tarii ? In concluzie : Neam mai putea mira doar de INCOMPETENTA – PROSTIA si DEZINTERESUL GUVERNANTILOR din Romania ! Oare „to’arasu’ Rafila intelege ceva din sarcinile unui „Menistru” al Medicinei in Romania – sau numai chelalaiala impotriva ISU si plimbari LUNGIIII prin Cuba comunista ! (si de acolo putea invata ceva referitor la residentiate ??!! Dar….. NEMA TUCA NA GLAVA !)